Szép lábak

Figyelj oda lábaid egészségére!

Sokszor az odafigyelés többet számít, mint bármilyen csodaszer - és ez, mint annyi más betegségnél, a visszerességnél is igaz.

A visszérbetegség oka ugyanis a keringés elégtelensége: a vénákban nem áramlik vissza a szív felé elég gyorsan a vér, azaz pangani kezd. Az így megnövekedett nyomás az erek kitágulásához vezet,  egy idő után pedig az érfalak „engedelmeskednek” a nyomásnak és kifelé türemkednek. Sokan csak ennek a folyamatnak a végén fordulnak orvoshoz, amikor már állandósul a fájdalom, vagy már szövődmények is kialakulnak, pedig korai kezeléssel ezek megelőzhetők lennének.

„Csodaszerek nincsenek, csak praktikák” – LábStoryk a visszerekről

 

Számtalan készítmény kapható, például vadgesztenyét tartalmazó krémet, de vannak homeopátiás szerek is, amelyeket kifejezetten a duzzadt, vérrel telített vénákra vagy akut vénagyulladásra ajánlanak.

Fontosak a napi apró trükkök: hideg zuhany, még télen is, kompressziós harisnya még nadrág alá is, valamint minél kevesebbet egy helyben ülni.

Mindenkinek meg kell találnia a számára hatásos módszereket és készítményeket. Az is sokat számít, ha rendszeresen, ám nem túl intenzíven sportolunk, és kerüljük a forró fürdőt. Segíthetnek a heparintartalmú készítmények is: ezek erősíti a vénák falát, javítják a keringést, gátolják a láb bedagadását. Erről itt olvashatsz tovább Szép lábak sorozatunk egy korábbi cikkében.

Tudj meg többet a www.lioton.hu-n »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top