Szép lábak

Amit feltétlenül tudnod kell a visszerekről!

Itt a hideg, a visszeres problémákkal küzdők fellélegezhetnek. Akit nem érint ez a kellemetlen betegség, azoknak sem árt azonban tudni, hogy mire számíthatnak.

Jóval nagyobb az esélye annak, hogy nálad is visszértágulatok alakulnak ki, ha a családodban öröklődik a betegségre való hajlam, de az életmód is legalább olyan meghatározó, mint a szerencsés gének: ha rosszul választasz cipőt, egész nap állsz vagy ülsz a munkahelyeden, illetve hiába küzdesz a kilókkal, az legalább annyira meghatározza lábaid egészségét. Negatív faktor a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás is! Rizikós időszaknak számít a terhesség, amikor nem árt előre készülni a babavárásnak ennek a kellemetlen következményére, de mindenképp kezdjünk el rendszeresen sétálni a jó levegőn!

A láb egészségét egy sor készítmény, szer ígéri, ezek közül természetes gyógyír lehet, ha rozmaringolajjal, illetve E-vitamin-tartalmú olajjal kényeztetjük fáradt lábunkat. Akinél viszont már kiütköztek a bőrön az első seprűerek, lilás hálók, gyakran van nehézláb-érzése, vagy éppen visszérműtéten esett át, annak a patikákban vény nélkül kapható krémeket ajánljuk. Ezek egy sor hatóanyag közt heparint tartalmaznak – itt elolvashatod, hogy ez miért tesz jót a lábadnak!

„Csodaszerek nincsenek, csak praktikák” – LábStoryk a visszerekről

 

Vannak olyan betegségek, amelyek hozzájárulhatnak a visszeres problémák kialakulásához, például azzal, hogy nehezítik a láb megfelelő mozgatását, az „izompumpa” működését: ilyenek a különféle ízületi betegségek, az érszűkület, egyes anyagcsere-betegségek, illetve a cukorbetegség. Tipikusan olyan betegségek, amelyek Magyarországon nagyon sok embert érintenek – ahogy a vénás elégtelenség is, amely a lakosság 10-15 százalékát érintheti.

Nem véletlenül írtunk már számtalan cikket a megelőzés fontosságáról. Sajnos a kezeletlen visszérbetegség előbb vagy utóbb súlyos kötőszövet-problémákhoz vezethet, így alakulhat ki az elhanyagolt lábon a fekély, amelyet a vénás betegség egyik legsúlyosabb szövődményének tartanak. A keringési zavar miatt ebben a stádiumban már nyílt seb jelenik meg, leggyakrabban a lábszár alsó részén, illetve a bokán, ami nemcsak fájdalmas, de nagyon nehezen kezelhető.

Tudj meg többet a www.lioton.hu-n!»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top