Egészség

Gyulladáscsökkentő növényekkel a visszerek ellen

A természet számos olyan gyógynövényt ajándékozott nekünk, amelyek kiegészítő kezelésként jöhetnek szóba visszeres betegség esetén.

Gyulladáscsökkentő növényekkel a visszerek ellenRozmaring:

A rozmaringot tartalmazó krémek fokozzák a végtagok érrendszerének keringését. Értágító és keringésfokozó hatásának köszönhetően helyreállítja a végtagok hőegyensúlyát. Bedörzsölve jó fájdalomcsillapító keresztcsonti és derékfájás, valamint rándulások és húzódások esetén is.

Körömvirág és kamilla:

A körömvirág és a kamilla gyulladáscsökkentő, illóolajaik hűsítő hatásúak, valamint segítik a fáradt végtagok esti fürdés utáni ellazítását. Fásli alá pakolásként, vagy csak önmagában bemasszírozva is gyógyír lehet.

Apróbojtorján:

Az apróbojtorján erős gyulladáscsökkentő hatóanyagának köszönhetően alkalmas vénagyulladások, lábszárfekélyek, nedvező és nehezen gyógyuló sebek, valamint lábgombásodás kiegészítő kezelésére. A krémet masszírozzuk be, vagy fásli alá gézre tegyük.

Vadgesztenye:

Hűsítő, érösszehúzó, érfalerősítő. Hatékony lehet érzékeny, hajszálerekkel teli bőrfelszín kezelésében is, ebben az esetben tartós használata ajánlott, valamely más gyulladáscsökkentő krém alá, mint pl. körömvirágkrém, apróbojtorjánkrém, feketenadálytő-krém.

Tudj meg többet a www.lioton.hu-n!»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top