Egészség

Rappelő fogorvossal kampányolnak

Menő hiphopvideóban népszerűsítik a fogmosást, az aranyláncon fityegő fogselyem csak a jéghegy csúcsa. A nevében is fogvédő Fluor Tomi is beszállhatna.

A maga idejében nagy hatással volt ránk a tévémaci, bár a gyerekfogorvos szerint nem miatta szoktunk rá a rendszeres fogtisztításra. Nálunk azóta sem született hasonlóan sikeres fogmosást népszerűsítő kampány, de most az Oregoni Fogorvosok Szövetsége megmutatta, hogyan is néz ki egy 21. századi közszolgálati közlemény.

Aranyak, haverok, fogmosás

A videoklipben egy rapper népszerűsíti a fogmosást, a Mutasd meg, hogy kell sikálni! című számban. Ebben vidám gyerekek ugrálnak óriási, sárga fogkefékkel, és még a fogorvosnő is rappelve mutatja a székében ülő páciensnek, mekkora királyság a fogmosás. A menőség szintjét emeli az „egészséges fogíny” feliratú gengszteres aranygyűrű és az aranyláncon lógó fogselyem. A szám egyébként egy létező hiphopszám, a Mutasd, hogy legyek menő átirata.

A viszonylag unalmas és ezerszer hallott üzenet ellenére a klipet már majdnem kétszázötvenezerszer nézték meg csak a YouTube-on. Hasonló kezdeményezésnek itthon is örülnénk, rögtön el is képzeltük, milyen lenne, ha például a kisiskolások kedvence, a nevében is fogvédő Fluor Tomi állna elő egy hasonló alkotással.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top