Egészség

Napi öt perccel megelőzhető

Napi öt perc. Ennyinek bele kell férnie, főleg ha hajlamosak vagyunk rá. A leginkább nőket érintő visszerek kialakulása genetikailag örökölhető, de kis odafigyeléssel megelőzhető.

Nemcsak esztétikailag rontanak az összképen, de súlyosabb esetben fájdalmat is okoznak a visszerek.

Napi öt perccel megelőzhetőMit tehetsz ellenük?

Gyertyaállás falnál: helyezz a földre egy puha párnát vagy polifomot, és lendülj fel gyertyába! Amíg tudod, tartsd a lábad a falnak támasztva! Ezt napjában többször is megteheted.

Térdhajlatnál felpolcolt lábak: tévézés, olvasás vagy pihenés közben polcold fel a lábad. Már 10 percnyi magasba helyezett láb is csodákra képes. Az lenne a lényeg, hogy ne hajlítsuk be a lábunkat! A vénák ilyenkor megtörhetnek, ami a felpolcolás ellenére is meggátolja a vér visszafolyását.

Torna: Ha sokat ülsz a munkahelyen, végezz bizonyos időközönként bokakörzést, illetve nyújtsd ki térdből a lábad, majd hajlítsd vissza. Ne tedd keresztbe a lábad ülés közben!

Ha már érzed, hogy húz és fárad a lábad, állj fel, és a szék háttámlájának támaszkodva állj lábujjhegyre, majd engedd vissza a sarkad a talajra! Végezd felváltva!

Ha mégis több időd van, iktass be félórányi sétát – ezt úgy is megteheted, hogy előbb leszállsz a buszról és gyalogolsz egy megállót. A lift helyett használd a lépcsőt, és minden órában állj fel kicsit megtornáztatni a lábadat.

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top