Szép kertek

A legjobb közösségi kertek országszerte – így csatlakozhatsz

Ha szeretnéd tudni, hogy mi kerül a tányérodra és te is környezettudatos vagy, a közösségi kert neked való!
A legjobb közösségi kertek országszerte – így csatlakozhatsz

Az urban gardening először a II. világháború után jelent meg az élelmiszerhiány miatt, azonban néhány éve ismét elkezdett teret hódítani, és a mai napig nagyszerű közösségépítő tevékenység. A közösségi kertek használaton kívüli városi területek, amelyek zöldségekkel, gyümölcsökkel tarkított oázist teremtenek a városokban, miközben megtanulsz növényt termeszteni, kertészkedni, és nem utolsósorban pontosan tudni fogod, hogy étkezéskor mi kerül a szervezetedbe.

A community gardening a parlagon heverő, kihasználatlan területek ötletes és nagyszerű újrahasznosítása, ami nem csak kertészkedésre használatos: a kertben programokat is szervezhetnek a közösségek. Főleg zöldséget, gyümölcsöt, fűszernövényeket termeszthetsz saját fogyasztásra, de virágot is nevelhetsz, sőt néhol még baromfit is tarthatsz, ám ez utóbbi nem jellemző.

Új ismeretségek, közösségépítés

Az önszerveződő tevékenység új, kedves ismeretségeket is tartogathat számodra, ugyanis a saját kis parcellád megmunkálása közben óhatatlanul elkezdesz beszélgetni, ismerkedni. A legkülönbözőbb hátterű és képzettségű embereket hozza össze, és a jószomszédi viszony jól jöhet egy-egy hosszabb utazás, nyaralás alkalmával is, amikor nincs kire hagynod apró földed rendben tartását.

A legjobb közösségi kertek országszerte – így csatlakozhatsz

Közösségi kertet te is alapíthatsz, ha nyitott szemmel jársz a városodban. Természetesen számos feltételnek kell megfelelni, de ha van kellő energiád és időd, megteremtheted a saját kis gazdaságodat és a lakóközösséget is összehozhatod. Ha csatlakozni szeretnél már meglévő kertekhez, akkor íme néhány Budapesten és más nagyvárosban fellelhető közösségi kert:

https://www.facebook.com/ZUGkert/info?tab=page_info

https://www.facebook.com/KerthatarKozossegiKert/info?tab=page_info

https://www.facebook.com/LeonardoKert/info?tab=page_info

http://kozossegikertek.hu/kert/palotavarosi-kozossegi-kert-pakk/

http://kozossegikertek.hu/kertek/elso-egri-kozossegi-kert/

http://kozossegikertek.hu/pronas-kert/

Még több infót itt találsz: http://kozossegikertek.hu/kertek/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top