Életmód

Lecsapott az ítéletidő: halálos áldozata is van a tomboló viharnak

Több mint 90 településen volt szükség a katasztrófavédelem közbelépésére Romániában az elmúlt 24 órában, miután heves zivatarok, felhőszakadások pusztítottak az ország csaknem felében. Brailán újabb halálos áldozatot is követelt az ítéletidő.

 Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU) szerda reggeli közleménye szerint 91 településen okozott károkat a viharos szél, a lezúdult csapadék. A vihar országszerte 678 fát utakra, autókra vagy házakra döntött, közlekedési fennakadásokat, jelentős károkat okozva. A kidőlt fák 72  autót és 24 háztetőt rongáltak meg. A hegyoldalakról lemosott hordalék több órára fennakadásokat okozott a Déli-Kárpátokon átvezető DN1(Brassó–Bukarest) és DN7C (a Fogarasi-havasokat keresztülszelő) országúton.

A múlt héten sem kímélte az országot az időjárás

A legnagyobb pusztítást – a Duna torkolatvidékének közelében fekvő, kelet-romániai – Braila megyében végezte az óránként több mint 80 kilométeres sebességű szél. Itt több mint 500 fát tépett ki a szélvihar, a megyében 44 település maradt villanyáram nélkül.

A Brila megyei Lacu Sarat nevű üdülőtelepen halálos áldozatot is követelt a vihar: egy 51 éves nőt agyoncsapott egy kidőlt fa, férjét – aki néhány másodperccel korábban már elérte autójukat – súlyos, de nem életveszélyes zúzódásokkal szállították kórházba.

Vasárnap éjszaka a Bihar megyei Csarnóházán (Bulz) egy 36 éves nagyváradi férfi vesztette életét a település kempingjét sújtó szélviharban, amikor autójára, amelyben menedéket keresett, rádőlt egy gyökerestől kitépett nyárfa.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top