Szembejött

Ször­nyű rész­le­tek de­rül­tek ki a ma­gyar fi­a­ta­lok ba­jor­or­szági ha­lá­los bal­ese­té­ről

Több cikkben is beszámoltunk arról a németországi balesetről, amiben három magyar fiatal súlyosan megsérült, hárman pedig a helyszínen életüket vesztették. A külügyminisztérium az első napokban még azt ígérte, segít a holttestek hazaszállításában, ma már más a helyzet.

Hat magyar fiatal szenvedett múlt hét szerdán súlyos autóbalesetet Németországban, miután Münchentől nagyjából 90 kilométerre autójuk fának csapódott. Hárman a helyszínen életüket vesztették, a többieket súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A tragédia hírére reagálva a Külügyminisztérium támogatásáról biztosította a hozzátartozókat. A Bors szerint viszont mindent egyedül kell intézniük az elhunyt fiatalok családjainak, a Facebookon egyre többen segítenek a fiatalok családjain.

“A médiában megjelent hí­rekkel ellentétben a Külügyminisztérium és egyéb hivatalos szervek által nyújtott segítség annyiban merült ki, hogy a mi megkeresésünkre válaszolva egy e-mailt küldtek. Telefonos beszélgetés alkalmával tudatták továbbá, hogy semmiféle anyagi segítséget nem tudnak nyújtani, illetve kiutazásunk esetén tolmácsot sem tudnak biztosítani. A tragédia következményeinek megoldásában magunkra maradtunk” – írja Brigitta a Facebookon, akinek két fiútestvére érintett a balesetben.

Brigitta egyik testvére, Gergő azonnal meghalt a balesetben, másik testvére, Tibor – aki a csomagtartóban utazott – jelenleg kómában van. A Bors kereste a minisztériumot az üggyel kapcsolatban, de eddig még nem reagáltak.

Az áldozatok között van a Bakonysárkányi SE futballklub ifjú tehetsége is, a 20 éves Erik, akinek a szülei ma utaznak ki a helyszínre. Az internetes felajánlásokból biztosított számukra a tolmács, a szállás és autó is, a segítségnyújtást egy magyarok vezette németországi autókereskedés koordinálja. 

A túlélők között egy ajkai fiatal is van, Dávid, a veszprémi születésű Laura pedig az autót vezethette, ők is jó ismerősök voltak. Mindannyian egy kaltentali élelmiszerbolt raktárában dolgoztak.

Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top