Szembejött

Gyalogosokat gázoltak Budapest belvárosában, hárman sérültek meg

Több gyalogost is elütött egy jogosítvánnyal nem rendelkező nő Budapesten, maradandó sérülést okozva ezzel az egyik áldozatának.

Vádat emelt egy 24 éves nő ellen a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség, amiért 2015  tavaszán ámokfutást rendezett autójával Budapest belvárosában, több gyalogost elgázolt, egyiküknek maradandó sérülést okozva – tájékoztat az Ügyészség.

A vádirat szerint a fiatal nő jogosítvány és vezetői gyakorlat nélkül vitt el egy autót, amivel a József Attila utcában a Bajcsy-Zsilinszky út felől a Széchenyi István tér irányába haladt. A baj akkor kezdődött, amikor egy piros lámpa zöldre váltása után a szabályokat nem ismerve a záróvonalon áthaladva a zebrán kezdett megfordulni, és nekiütközött két szemből érkező autónak.

A József Attila utcában történt az ámokfutás

A két koccanás nem állította meg az alkalmi sofőrt, aki tovább vezette engedély nélkül elhozott autóját a Bajcsy-Zsilinszky út irányába. Amikor az Erzsébet téren járt, már nem tudta uralni a kocsit, felhajtott a járdaszigetre, ahol elütött egy gyalogost, maradandó sérüléseket okozva ezzel neki.

Ez sem volt elég ahhoz, hogy az egyre nagyobb bajban lévő nő megálljon, inkább tovább hajtott a kerékpárúton, majd mintegy 120 méterrel arrébb, a járdán, a zebra előtt várakozó további három gyalogost gázolt el, akik közül egy személy súlyos, a másik két sértett pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

A legtöbben négy gyalogos elgázolása és két autóval történ ütközés után megállnánk, de a vádlott még most sem a fékre lépett, hanem tovább adagolta a gázt: kidöntött 4 parkolásgátló oszlopot, majd egy közúti jelzőtáblának, ezután pedig még két oszlopnak is nekiütközött.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top