Szembejött

Termálfürdőző állatok? Igen, van már erre lehetőség Magyarországon is!

Az állatoknak is jót tesz, ha termálvízben ázhatnak. Erre már több lehetőség nyílt, akár hazánkban is.

Nem kizárólag az emberek monopóliuma a termálvíz élvezete. Hazai példák is vannak arra, hogy kikapcsolódásként  vagy éppen gyógyászati céllal az állatok is megmártóznak a meleg vízben, legyen szó kutyáról, majmokról vagy lovakról.

Termálfürdő állatok? Igen, már erre is van lehetőség Magyarországon is!

Az Egyesült Államokban nagy divatja van annak, hogy az óceánparti területeken kifejezetten kutyás strandokat alakítanak ki. A megoldással mindenki jól jár, hiszen a fürdőző embereket így nem zavarják a közelükben pancsoló kutyák, illetve az ebek is nyugodtabban tudnak rohangálni.

Magyarországon Európában is egyedülálló módon az állatgyógyászatban is alkalmazzák a termálvizet. Méghozzá Kaposváron egy kifejezetten lovak gyógyítására és rehabilitációjára szakosodott intézetben. Ehhez  egy speciális medencét építettek, amiben egy futószalagot helyeztek el. 

Nézd meg, hogyan fürdőznek a különböző állatok a termálvízben! A Termál & Fürdő caféblogon sok érdekességet olvashatsz még a témáról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top