Budapesti Nyári Fesztivál

Turistaként, itthon

Budapestiként az ember sokszor nem is gondol bele abba, hogy egy mennyire sokszínű, izgalmas és gyönyörű városban él. Pedig ez az igazság: fővárosunk megszámlálhatatlan programot kínál, felkeresésre érdemes helyet rejt. Ne várjunk tovább: fedezzük fel a városunkat!
Oládi Péter: Backstég – a Tiéd a Margitsziget! fotópályázat 1. díjas képe

Oládi Péter: Backstég – a Tiéd a Margitsziget! fotópályázat 1. díjas képe

Úgy érezzük, hogy már minden olyan helyen jártunk, ahova érdemes elmenni? Már évekkel ezelőtt kipipáltunk minden látnivalót, és nekünk már senki nem tud újat mutatni Budapesten? És ha mégsem ez az igazság? Hajóztunk már valaha a Dunán? Volt már szerencsénk a folyóról megcsodálni a kivilágított várat és a Parlamentet? Érkeztünk már hajóval a Margit-szigetre? Nem? Akkor menjünk tovább: sétáltunk már fel a gyönyörűen felújított, kilátóként és kiállítótérként is funkcionáló Margitszigeti Víztoronyba egy pohár pezsgővel a kezünkben, hogy önfeledten gyönyörködjünk a csodálatos kora esti panorámában? Ha ismét nem a válasz, lehet, hogy még tartogat számunkra néhány meglepetést Budapest. A felfedezést pedig nem is kezdhetnénk jobbkor, mint a Budapesti Nyári Fesztivál ideje alatt!

Már az út is élmény
Érkezzünk a kiválasztott margitszigeti előadásra a MAHART színházi hajójáratán! A Vigadó téren, a Batthyány téren és a Szent István parknál is felszállhatunk a Margitsziget Szabadtéri Színpadhoz és a Víztoronyhoz érkező járatokra: közben pedig nincs más dolgunk, mint csodálni az elragadó dunai kilátást.

Turistaként, itthon

Hengerbe zárt csodavilág
Egyedülálló kiállításokat tekinthetünk meg egész nyáron a Margitszigeti Víztorony belsejében működő Visual Art Galériában: ilyen például a 78 éves Margitszigeti Szabadtéri Színpad története során megvalósult előadások fotóiból összeállított kiállítás, a Táncoló Margitsziget, vagy a Szabad Tér Színház által kiírt, Tiéd a Margitsziget! című fotópályázat legjobbjaiból összeállított tárlat, a Romantikus Margitsziget. De mindenképpen érdemes a figyelmünkre a Budapest Bábszínház tárlata is, melyen a bábszínházban valaha színpadra lépett bábokból tekinthetünk meg egy, a Budapesti Nyári Fesztivál programjaihoz kapcsolódó válogatást Szerelmes párok, szerelmes bábok címmel. A Víztorony bejáratánál pedig Szőke Gábor Miklós fából készült monumentális installációja, az Ugró oroszlán áll őrt.

Turistaként, itthon

Tökéletes befejezés
Nem Budapesten élünk, és az előadás után még vár ránk egy hosszú és fárasztó hazaút? Pedig a város és a Margitsziget megérne egy teljes estét: előadás után andalogni egyet a Margit-sziget évszázados platánfái alatt, gyönyörködni hazánk legnagyobb, 2013-ban felújított zenélő szökőkútjában, vagy beülni a sziget valamely hangulatos vendéglőjébe. Az Aludjon Budapesten színházjegyakció segítségével ezt most könnyen megtehetjük: a csomag ugyanis tartalmaz egy jegyet az általunk választott előadásra, szállodai szobát büféreggelivel, oda-vissza jegyet a színházi hajójáratra, valamint belépőt a Víztoronyba.

Turistaként, itthon

Így pedig már semmilyen kifogásunk sem lehet: irány Budapest és a Budapesti Nyári Fesztivál!

 

Aludjon Budapesten színházjeggyel! >>>

Színházi hajójárat >>>

 

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top