Budapesti Nyári Fesztivál

2016 – indul a romantika nyara a Margitszigeten és a Városmajorban

Ötcsillagos sztárok és szuperprodukciók a 2016-os Budapesti Nyári Fesztivál kínálatában: a legnevesebb hazai művészek – Rost Andrea, Miklósa Erika, Kocsis Zoltán, Madaras Gergely, Héja Domonkos – mellett olyan külföldi sztárok lépnek színpadra a Margitszigeten, mint James Valenti, Yuja Wang, Marc Heller, Sébastien Guéze, Giuseppe Filianoti, Stacey Kent, a londoni Globe Színház és a Monte Carlo Balett társulata.
2016 – indul a romantika nyara a Margitszigeten és a Városmajorban

Még több sztár és szuperprodukció látható a nyári hónapokban az ország legszebb szabadtéri színpadán, a Margitszigeten. A több mint száz programot kínáló Budapesti Nyári Fesztivál gazdag és műfajilag sokszínű kínálatával több mint egy évtizede a budapesti nyár minőségi kulturális tartalommal és jelentős turisztikai vonzerővel bíró rendezvénysorozata, amely folyamatosságot biztosít a főváros kulturális életében.

2016 – indul a romantika nyara a Margitszigeten és a Városmajorban

2016-ban is tizenkét héten, illetve hétvégén át kínál szuperprodukciókat – színházi előadásokat, opera- és musicalbemutatókat, táncelőadásokat, látványos show-kat, gyerekszínházat, színházi szemlét, jazz-, világzenei, klasszikus zenei és crossover koncerteket – számos műfajban, a család minden korosztálya számára. A csodálatos természeti környezetben található Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadok gazdag programválasztékukkal és kényelmi szolgáltatásaikkal együtt olyan attrakciónak számítanak, amelyek új bemutatókkal, látványos és nagy kiállítású produkciókkal, egyszeri eseményekkel, egyedi tartalommal gazdagítják Budapest kulturális kínálatát.

Yuja Wang

Yuja Wang

Néhány kiemelt program a margitszigeti műsorból: a Nemzeti Filharmonikusok nyitó nagykoncertje Kocsis Zoltánnal és Yuja Wang kínai zongoravirtuózzal, június 10., operabemutatók: Traviata június 24. és 26., Otello július 29. és 31., 3 tenor operagála július 22., Oscar/Zene filmzenekoncert, Virtuózok ünnepi nagykoncert augusztus 20., Magna Cum Laude augusztus 25., Evita musicalbemutató – július 8. és 10.  Vendégjátékok: Globe Színház: A két veronai nemes – július 1., Monte Carlo Balett: Rómeó és Júlia augusztus 5., jazzvilágsztárok: Stacey Kent június 12., Stanley Jordan július 3.

Yuja Wang

Yuja Wang

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad a felújított víztoronynál a budapesti nyár impozáns helyszíne Yuja Wang, az extravagáns zongoravirtuóz a margitszigeti nyitókoncert sztárvendége Stanley Jordan, a gitár világsztárja először lép fel Magyarországon

Stanley Jordan,

Stanley Jordan,

Bővebb információ és online jegyvásárlás: www.szabadter.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top