Szabadidő

Hihetetlen! Zöld színű kölyköket hozott világra egy kutya – képek

Furcsának tűnik, de előfordulhat.

Egy spanyol kutyatenyésztő, Aido Vallelado igencsak meglepődött, amikor észrevette, hogy az egyik anyakutyája újszülött kölykei közül kettő zöld. A nő először azt hitte, valahogy beszennyeződtek az állatok, és próbálta őket megtisztítani, ám a zöld szín nem jött le róluk.

Az egyik zöld kutyus nem sokkal később elpusztult, ám a másik életben maradt, igaz, gyengébb, mint a testvérkéi. Zöldes árnyalata viszont halványodni kezdett.

Zöld színű kölyköket szült egy kutya - képek

Az eset nem egyedi, két évvel ezelőtt például az angliai Clayton-le-Moors városban furdult elő, hogy egy labrador nyolc kölyke közül heten normál, aranyszínű szőrrel jöttek a világra, a nyolcadik babakutya viszont zöldes színnel. A zöld színt az okozhatja, hogy a kutyák méhlepényében megtalálható egy biliverdin nevű, zöld pigment, ami nagyon ritkán ugyan, de keveredhet az anya magzatvizével, és elszínezheti az egyébként világos színű kölykök szőrzetét.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top