Szabadidő

Tudd meg Sissi legpikánsabb titkát!

Magyarországon volt igazán boldog Sissi, aki 16 éves korában, nővére helyett lett a Bajorországtól a Balkánig húzódó Osztrák Birodalom első asszonya. A gyönyörű, érzékeny és vadóc nő egész életében a szerepével járó fullasztó kötöttségek elől menekült. De mi, vagy pontosabban ki vonzotta a magyar udvarba?
Tudd meg Sissi legpikánsabb titkát!

Wittelsbach Erzsébet tündérmeséje rögtön az I. Ferenc József császárral kötött házassága után véget ért. Anyósa teljesen rátelepedett az életére, míg férje a birodalom gondjaival küzdött. Sissi az “engedelmes feleség és anya” szerep elől Magyarországra menekült, ahol a nemesi udvar rajongott érte, különösen az ország legszebb férfijának tartott Gróf Andrássy Gyula.

Tudd meg Sissi legpikánsabb titkát!

Andrássy igazi bővérű magyar nemes volt: háborúban küzdött a hazájáért, békeidőben élvezte az élet minden pillanatát. A ’48-as szabadságharcban vállalt szerepéért száműzték, de az emigrációban kesergés helyett lóversenyistállót üzemeltetett és párizsi luxusnő volt a szeretője.  1860 körül jött haza, pont amikor Sissi elhatározta, hogy megtanulja a magyar nyelvet.
A társalkodóvá vált gróf bizonyítottan udvarolt a császárnénak, Erzsébet pedig viszonozta vonzalmát. Testi beteljesülésről nem szólnak a történeti források, leszámítva egy rövid kocsiutat, amikor a császárné és a gróf kettesben maradtak a férfi hintójában…

Tudd meg Sissi legpikánsabb titkát!

Sissi és Andrássy tabukkal fűszerezett szerelmi viszonyát bontja ki az ExperiDance táncszínház előadása, a Fergeteges – A királyné, a gróf és a cigánylány. A kétórás táncdrámában Andrássy féktelen természetét, magyaros virtusát a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái keltik életre, míg Sissi királyi eleganciája a légies kosztümökben és táncmozdulatokban köszön vissza.
Az előadás, ahol rendszerint állva tapsol a közönség, szeptember 21-én 15.00 és 19.00 órakor látható a RaM Colosseumban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top