Szabadidő

Királyi esküvők, amiket nem elég egyszer megnézni

A királyi menyegzők sokak szívét megdobogtatják. Vilmos és Katalin esküvőjére például egyes becslések szerint kétmilliárdan voltak kíváncsiak. Nézd meg újra a varázslatos pillanatokat.

Minden kislány arról álmodik, hogy majd ha felnő, eljön érte a királyfi fehér lovon. Ám arra, hogy ezek a lányok valódi herceggel házasodjanak, csak nagyon kevés az esélyük, hiszen nem sok királyi sarj szabad préda. Azokra a szerencsékre pedig, akiknek mégis valóra válik az álmuk, az egész világ kíváncsi, hiszen a tündérmeséket mindannyian nagyon szeretjük. Varázslatos királyi esküvők következnek.

Diana és Károly herceg

1981 július 29-én házasodott össze Diana és Károly herceg. A nagyszabású esküvőt 750 millióan követték a tévé képernyője előtt, úgy tartják, az volt a világ egyik legnézettebb adása. Diana, aki 20 évesen ment férjhez, antik hatású, elefántcsont színű, csipkés álomruhát viselt, aminek az uszálya több mint 7 méter hosszú volt. Károly herceg 32 évesen állt oltár elé tengerész díszegyenruhában. Az anglikán egyházi szertartások szerint a canterbury érsek, Dr. Robert Runcie adta őket össze. A ceremónia után hintón mentek a Buckingham-palotába és annak híres erkélyén váltottak csókot.

Viktória hercegnő és Daniel

A svéd Viktória hercegnő és a jóképű személyi edzője, Daniel egy edzőteremben szerettek egymásba. A tündérmese folytatódott annak ellenére is, hogy a személyi edzőt többen kissé faragatlannak tartották a hercegnőhöz. Ám a kapcsolatuk erős volt, Daniel nyelveket, udvari etikettet, politikát és svéd történelmet tanult. A szerelmüket végül 2010. június 19-én pecsételték meg a Stockholmi székesegyházban. Ez a ceremónia Diana hercegné és Károly herceg egybekelése óta a legnagyobb európai házasságkötésnek számított. Viktória elefántcsont színű menyasszonyi ruhában, fején csodás diadémmal ment férjhez.

Vilmos herceg és Kate Middleton 2011. április 29-én fogadtak örök hűséget egymásnak a londoni westminsteri apátságban. Az esküvőn 1900 vendég vett részt, de egyes becslések szerint kétmilliárdan is láthatták a közvetítést. London utcáin több mint 1 millió ember várta az ifjú párt. A házassági szertartást a canterburyi érsek, Rowan Williams vezette. Katalin esküvői ruháját Sarah Burton készítette. A csodás, gyémántokkal teli tiarát II. Erzsébet királynőtől kapta kölcsön a menyasszony.

Olvass még többet esküvőkről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top