Szabadidő

Ha igazi szeretetre vágysz, fogadj örökbe egy cicát

Ha cicát szeretnél, akkor a legjobb, ha örökbe fogadsz, mert ezzel megmentesz egy állati életet és végtelen hálát fogsz kapni a doromboló szőrgombóctól. Hoztunk néhány történetet, képet és videót, amiből kiderül, hogy az örökbe fogadott cicáknál nincs hálásabb lény a világon.

Ha eldöntötted, hogy megosztod egy macskával az életedet, akkor érdemes az örökbe fogadás mellett döntened, mert minden cica megérdemel egy jobb életet. És miért ne lehetnél te az, aki segít neki ebben? Magyarországon rengeteg helyen tudsz macskát örökbe fogadni, érdemes felkeresned az állatmentők honlapját, ahol sok cica közül választhatod ki a számodra szimpatikust. 

Legyen rövid vagy hosszú szőrű, fiatal cica, netán már néhány évet megélt macska, az biztos, hogy ha hazaviszed magaddal, akkor olyan hálás szeretettel fog feléd fordulni, amivel még biztos, hogy nem találkoztál. Hoztunk néhány olyan történetet képet és videót nektek, aminek főszereplői örökbefogadott és megmentett cicák, akiknek élete boldog fordulatot vett.

Íme Pöcök, a magyar cica, akit a Noé Állatotthonból hozott el a gazdája, és nagyon jól érzi magát helyén.  

A lebénult macska új élete

Mr. Whiskers egy állatmenhelyről került gazdáihoz. A cicát azért került a menhelyre, mert bénult lábakkal született. Új gazdái azonban azonnal beleszerettek a fekete-fehér cicába, akit azonnal hazavittek és elkezdték a gyógykezelését. A cica azóta sokat javult, és hálás szeretettel bújik gazdáihoz. A cicának saját Instagram oldala van, ahol sok kép várja a látogatókat, íme néhány a legcukibbakból! 

Ilyen jól érzi magát a biztonságos és védett környezetben egy örökbe fogadott cica!

Just relaxin' #cutestkitten #tinybutmighty #mrwhiskers

Watson (@watson_aka_mr_whiskers) által megosztott bejegyzés,

Mr. Whiskers imádja a simogatást és persze szívesen alszik gazdái mellett

Fell asleep during range of motion therapy ????#tinybutmighty #mrwhiskers #cutestkitten #sleepykitty

Watson (@watson_aka_mr_whiskers) által megosztott bejegyzés,

 

A Facebook segített a kismacskának új gazdákat találni 

A közösségi média (Twitter, Tumblr, Facebook, különböző fórumok) segítségével már nagyon sok cica talált gazdára. Érdemes belépni a cicamentéssel foglalkozó önkéntesek csoportjába, mert itt sok talált cicát lehet elhozni és egy szerető és biztonságot életet adni nekik. 

Egy ilyen Facebook segélykérésbe futott bele Bridget és Sarah is, aki egy nő hirdetését látta, aki egy anya nélkül maradt kiscicának keresett szerető gazdát. A lányok azonnal jelentkeztek, amikor meglátták a szürke-fehér az alig egy hetes cica képét. A cicát elhozták a nőtől, és azonnal elvitték az állatorvoshoz, ahol kezelni kezdték a macskát. Először megerősítették a legyengült cica szervezetét, megkapta az oltásokat és féregtelenítették. A lányok miután hazavitték a cicát megfürdették, bolhátlanították és elnevezték. Stevie Nicks azóta már nagyot nőtt, és boldog új lakóhelyén, ahol két szerető gazdi simogatja (majdnem) egész nap. 

Ilyen kicsi macskaként került új gazdáihoz Stevie 

Ha igazi szeretetre vágysz, fogadj örökbe egy cicát

Stevie imád játszani és nagyon boldog, hogy végre szerető családra lelt 

Ha igazi szeretetre vágysz, fogadj örökbe egy cicát

A Star Wars rajongó lány cicái

Ashley nagyon szereti a Csillagok háborúja filmeket, ám annál is jobban szeret cicákat gondozni és menteni. A lánynál már volt néhány cica, amikor ráakadt Leiára. Azonnal tudta, hogy el fogja hozni és együtt neveli fel a többi cicájával. 

A Leia a macska azóta jó barátja Chewy-nak, Darth Vadernek és Luke Skywalkernek, azaz Ashely többi cicájának. A kis Leia gyorsan cseperedik, és természetesen nyomon követhető a lány Instagram oldalán, ahol a többi cicával készült cuki képeken láthatóak. 

Leia kedvenc alvópóza az, amikor gazdája karján pihentetheti fejét. 

Ha igazi szeretetre vágysz, fogadj örökbe egy cicát

A kis hercegnő boldogan játszik új játékaival, és jó barátságban van a többi Csillagok háborúja szereplőről elnevezett cicapajtásaival. 

Ha igazi szeretetre vágysz, fogadj örökbe egy cicát

 

Ha igazi szeretetre vágysz, fogadj örökbe egy cicát

Cole és Marmalade 

A Youtube leghíresebb örökbe fogadott cicapárosa Cole és Marmalade. A két örökbefogadott cica gazdái sok videót feltöltöttek már a legnagyobb videós oldalra. Cole került először a házaspárhoz 2012-ben egy menhelyről, majd 2014-ben érkezett Marmalade. A két cica nagyon jó barátságot ápol azóta egymással. Vicces és kedves cicapillanataikról sok videót találhatunk a Youtube-on. Íme a legcukibb: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top