Szabadidő

Már a villamoson is toboroz a Tesco

Már nem csak a BKV keres sofőröket Budapest tömegközlekedési járművein, hanem a Tesco is. A multicég minden régióban és szinte minden munkakörben hirdet állásokat.

Több száz dolgozót venne fel a Tesco, szinte minden munkakörben és minden régióban hirdet állásokat. A Pénzcentrum egyik olvasója a 19-es villamoson szúrta ki a multicég toborzó plakátjait, ahol eddig leginkább a BKV keresett új sofőröket.

A kifüggesztett felhívás nem túl szószátyár, csak annyit árul el, amennyit feltétlenül szükséges: új munkatársakat keres a cég, érdeklődni a vevőszolgálatokon, illetve a Tesco weboldalán lehet.

A nagyszabású toborzásra azért is van szüksége a Tescónak, mert az ősz elején kialakult sztrájkközeli állapot feloldásaként a béremelés mellett megígérte, hogy új munkatársak felvételével csökkenti a jelenlegi dolgozók munkaterheit.

A megállapodás része volt az is, hogy idén szeptember elsejétől (visszamenőlegesen) havi bruttó 179 ezer forintra emelkedett a cégnél a bérminimum, ami azt jelenti, hogy minden teljes munkaidős áruházi, és raktári dolgozó legalább bruttó 191 ezer forintot (bér+cafeteria) kap. Ehhez még hozzájöhetnek a pótlékok és egyéb bérkiegészítések – írja a Pénzcentrum.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top