Szabadidő

Meghalt Komáromy Éva színésznő

Életének 79-ik évében elhunyt Komáromy Éva, a Miskolci Nemzeti Színház örökös tagja. A színésznőt a Miskolci Nemzeti Színház saját halottjának tekinti, temetésről később történik intézkedés.

Komáromy Éva egy év szolnoki színházi tagság után 1961-ben szerződött Miskolcra, ahol nyugdíjba vonulásáig a társulat tagja maradt, de nyugdíjasként is fellépett a színházban. Pályája elején elsősorban zenés darabokban játszott, szinte az operettirodalom valamennyi szubrett és revüprimadonna szerepében sikert ért el. Művészi munkájában a My Fair Ladyben Eliza szerepének eljátszása jelentett fordulópontot.

Komáromy Éva (fotó: Miskolci Nemzeti Színház)

Komáromy Éva (fotó: Miskolci Nemzeti Színház)

Pályája második felében párhuzamosan futott zenés színházi és drámai karrierje. Fogékony volt az új színházi nyelvre is, nagy kedvvel vett rész Genet: Paravánok című előadásában is, Zsótér Sándor rendezésében. Utoljára 2001-ben, a Fekete Péter című zenés játékban lépett színpadra.

Munkásságát Miskolc város 1980-ban Déryné-gyűrűvel jutalmazta. 2006-ban Megyei Príma-díjat kapott. Több nívódíj tulajdonosa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top