Szabadidő

Hajósoknak köszönheti az életét a dagály által elsodort kutya

A hatéves border terriert a parttól 800 méterre sodorta az árapály, de szerencsére egy hajó még időben megtalálta.

Mike Gafa nem aggódott, amikor Ruby nevű kutyája beugrott a vízbe az új-zélandi Nelson beachen, hiszen a hatéves szuka rendszeresen úszott itt. Ám az egyik vasárnap rosszra fordult a szokásos fürdőzése, ugyanis az egyik csatorna áramlata elsodorta. Éppen tetőzött a dagály, és a kutya nem tudott az árapály ellenében visszaúszni.

Olyan gyorsan távolodott, mint amikor egy gallyat sodor a folyó.

Gazdája pánikszerűen lerohant a partra, és egy kölcsönkért kajakkal indult az elsodort eb után, de hiába. A férfi elmondta, többször azt hitte a keresés közben, hogy a kutya holttestét látja, de aztán kiderült, hogy csak valami törmelék úszik a vízen. Közben pedig próbálta magát azzal nyugtatni, hogy nem lesz semmi baja, mert Ruby nagyon jó úszó.

Közben egy férfi riasztotta a parti őrséget, és szerencsére egy hajó éppen befejezte a munkát, amikor értesítették őket a kutya eltűnéséről. Hamar megtalálták a vízben kalimpáló kutyust, amelyet a parttól mintegy 800 méterre sodort el az áramlat, és legalább két kilométerre volt attól a helytől, ahol a vízbe ugrott.

Több mint két kilométerre találták meg a kutyát attól a helytől, ahol vízbe ugrott (Fotó: Stuff.co.nz)

Gazdája azt mondta, Ruby több mint egy órát volt a vízben, és kimentése után egy törölközőbe tekert, kis vizes labdára hasonlított. Hozzátette, hogy a történtek láthatóan megrázták a kutyát, de amikor nem sokkal később kedvenc csontjával kedveskedtek neki, minden visszatért a megszokott kerékvágásba.

(Stuff)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top