Szabadidő

Mi az igazi ünnep titka? Most megtudhatod, és közben még segíthetsz is

Egy előre lefoglalt koncerthelyszínnel kezdődött az álom, amely most megvalósult: az Igazi karácsony című CD-s mesekönyv Boldizsár Ildikó meseterapeuta meséjének és a a Fonogram-díjas Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar dalainak segítségével mutatja meg az ünnep igazi titkát, miközben segít is, hiszen a kötet megjelenésével az alkotók a KórházSuli programot támogatják.

Régóta szerettem volna eldalolni a karácsony igazi titkát“– mondja Farkasházi Réka. „Hónapokon át nyaggattam a zenésztársaimat, hogy írjanak róla egy dalt, ám amikor arra kértek, fogalmazzam meg, mit jelent számomra az igazi karácsony, bár tudtam a választ, nem tudtam pontosan elmondani.

Egy telefonhívás azonban mindent megváltoztatott: a színész-énekesnő Boldizsár Ildikó meseterapeutához fordult segítségért, aki a fiókból előhúzta a Gyöngyszemű Lány című történetét. „Évek óta írok meséket egy vak kislányról. Ebben a történetben a lány szeretné látni a karácsonyt, ám rá kell jönnie, hogy ez az ünnep mindenki számára láthatatlan” – mondja Boldizsár Ildikó. A Gyöngyszemű Lánynak végül a szív muzsikája segít megtalálni a karácsony titkát – a mesét olvasók pedig ugyanezt a varázst élhetik át Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar ünnepi dalait hallgatva akár CD-n, akár a december 10-i nagyszabású lemezbemutató koncerten a MOM-ban.

A Szimonidesz Hajnalka gyönyörű rajzaival illusztrált CD-s mesekönyv nemes célokat szolgál, az alkotók és a könyvet gondozó Kolibri Kiadó a Csodapont Alapítvány közreműködésével ugyanis a kötet megjelentetésével a KórházSuli programot támogatja.

Évek óta járunk zenélni a Heim Pál Gyermekkórházba, és mindig látom, hogyan segítenek a dalok a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt. Itt ismertem meg Tóthné Almássy Monika kórházpedagógust, akitől ma már elválaszthatatlan a KórházSuli” – meséli Réka.  „A programunk lényege, hogy kortársaik bevonásával segíti a súlyos betegségből gyógyuló gyerekek felzárkóztatását a tanulásban, és figyelmet fordít a kortárs közösségbe való visszailleszkedésükre is – meséli Tóthné Almássy Monika. – A célunk, hogy mindenki adjon és kapjon: az önkéntesek a tananyagok összeállítása közben önmagukat is fejlesztik, a beteg gyerekeknek pedig megmarad a kapcsolatuk a külvilággal, és a gyógyulást követően gyorsabban vissza tudnak csatlakozni az osztályukhoz.

Farkasházi Réka kiemelte, hogy a Csodapont Alapítványnak köszönhetően a könyv híre a nagy cégekhez is eljuthat, így számtalan gyereknek tud segíteni az Igazi karácsony.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top