Szabadidő

Börtönbe kerülhet, aki nem védi a kutyáját a hidegtől

Az egyik amerikai államban komolyan veszik az állatvédelmet, komoly pénzbírságot és akár börtönt is kaphat az az állattartó, aki nem védi a hidegtől a kutyáját.

Akár börtönbe is kerülhetnek azok a kutyatartók Pennsylvaniában, akik nem védik a hidegtől az állataikat. Erről egy új jogszabály rendelkezik, amellyel a kutyákat védenék a rossz tartási körülményektől.

A törvény szerint annak, aki a dermesztő hidegben több mint 30 perce kint hagyja a kutyáját megfelelő kutyaház vagy egyéb menedék biztosítása nélkül, pénzbírságot kell fizetnie, vagy börtönbüntetést kaphat.

A bírság összege alapesetben 50-től 750 dollárig (13 ezertől 200 ezer forintig) terjed, és 90 napos börtönnel jár. Súlyosabb esetben akár 400 ezer forintnak megfelelő büntetést is fizethet a felelőtlen állattartó, és hét év börtönt is kaphat.

Jennifer Vanderau, a Cumberland-völgy egyik állatmenhelyének kommunikációs vezetője azt mondta, mindenképpen esőtől védett, száraz helyet kell biztosítani a kutyáknak, amely megvédi őket az elemektől. Még jobb, ha nem a földön van a kuckó, hanem egy kicsit magasabban.

(WDBJ7)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top