Szabadidő

Ezek a világ legdrágább kutyafajtái

Azt mondják, a kutya az ember legjobb barátja. De némelyik barátért elképesztő árakat kell fizetni.

Elképesztő sok kutyafajta van szerencsére, így bőven tudunk válogatni közülük, ha szeretnénk magunknak is egy kedvencet. De van olyan eb, amelynek enyhén szólva is borsos az ára.

Pomerániai spitz

Forrás: Reddit

800 és 2500 dollár, vagyis körülbelül 200-660 000 között mozog az áruk ezeknek a kis hógolyószerű kutyusoknak, amelyek rendkívül nyitottak, szeretik az embereket, és elképesztően picik.

Argentin dog

Forrás: eastnews

Ezeknek a vadász- és őrzőfajtáknak az ára akár az egymillió forintot is elérheti. Sajnos nagyon agresszívek tudnak lenni, ha nem megfelelően képzik őket.

Rottweiler

Forrás: eastnews

Ha egy jó házőrzőre vágysz, nem kell tovább keresgélned.  Gyakran alkalmazzák őket kereső-, mentő vagy rendőrkutyaként is. Áruk 265 000 és másfél millió közt mozog.

Tibeti masztiff

Forrás: eastnews

Akár majdnem kétmillió forintot is elkérnek ezekért a kutyusokért, amelyeket a kínai, nepáli és tibeti ősi nomád törzsek a juhok ragadozóktól való védelmére használtak. A tibeti masztiff a világ egyik legnagyobb és legvédettebb fajtája. Egyedei akár 83 centiméterre és 72 kilósra is megnőhetnek.

Csau csau

Forrás: eastnews

Az egyik legrégebbi, ma is létező kutyafajta. Jó vadász- és őrzőkutyák, különlegességük, hogy egyedi, fekete nyelvvel rendelkeznek. 240 000-ért, de több mint kétmillióért is árulják őket. 

Még több drága kutyafajta: Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top