Szabadidő

Már egy 1860-as festményen is felfedezhető a mobiltelefon?

A kezében mobiltelefont tartó nőt fedeztek fel egyesek egy 150 évvel ezelőtt készült festményen.

Az osztrák festő, Ferdinand Georg Waldmüller által 1860 körül festett képen vidéki jelenetet láthatunk. A festmény közepén egy nő halad felénk, a kép jobb sarkában egy szál virággal a kezében a nőre várakozik egy fiú.

A nő a kezében tart valamit, amit nagyon bámul, erre lett figyelmes Glasgow nyugdíjas önkormányzati tisztviselője, Peter Russell. A férfi szerint ez nem lehet más, mint egy mobiltelefon. Russell meggyőződéséről rögtön értesítette a müncheni Neue Pinakothek Múzeumot is, de a Twitteren is közzétette teóriáját. 

Forrás: Wikimedia

Egyesek úgy vélekedtek, a festményen szereplő nő időutazó, így kerülhetett a kezébe a telefon. Russell azzal magyarázta elméletét, megdöbbentő, hogy a technológia mennyire megváltoztatta a festmények értelmezését, nagyban befolyásolva a kontextust.

Forrás: Wikimedia

„Míg 1860-ban mindenki rögtön azt mondta volna, hogy imakönyvet tart a kezében a nő, addig ma a közösségi média hatására sokaknak  a mobiltelefonok, Iphone-ok jutnak az eszébe.”

Nos, nekünk nem ekkora a fantáziánk, mint Russellnek, akinek talán kicsit sok szabadideje van, de ha már eljátszunk a gondolattal, akkor a nő biztos most lapoz tovább a Tinderen a rózsás fiú profilján.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top