Szabadidő

Hogy kerül a sportcipő az ebédlőasztalra? Hát így!

Egy kreatív milánói séf készíti a világ valószínűleg legegyedibb szusikreációit. A 28 éves fiatalember elképesztő részletgazdagsággal készíti el a finomságokat.

A kínai származású Yujia Hu már évek óta Milánóban vezeti a családja tulajdonában álló szusizót. Ő is az egyik itteni szusinagymestertől tanulta meg a jellegzetes japán finomság elkészítésének módját, azonban nyugodtan állíthatjuk, hogy azóta művészévé vált a műfajnak.

Hu az onigirinek nevezett rizsgolyók felhasználásával először az amerikai profi kosárlabdaliga, az NBA játékosait kezdte megformázni. Az alábbi képen például a Houston Rockets sztárja, a jellegzetes szakálláról könnyen felismerhető James Harden látható.

Más ismert embereknek is elkészült már a szusimása a milánói étteremben. Ez itt például a pop-art atyja, Andy Warhol.

De vissza a kosárlabda világába: az NBA játékosai sok sportcipőt gyártó cég első célpontjai, ha a legújabb modellek reklámozásáról van szó. Világszerte pedig számos cipőrajongó, úgynevezett sneakerhead várja az újabb és újabb csukák bemutatóját. Hu ezért úgy döntött, megpróbálkozik pár ikonikus kosárcipő reprodukálásával is. Ez itt például a jellegzetes Nike Air Max Uptempo, amelyben többek között a legendás Michael Jordan csapattársa, Scottie Pippen pattogtatott a Chicago Bulls színeiben.

A post shared by Yujia Hu (@theonigiriart) on

Napjaink kosaras sztárjainak cipői is bekerültek már a repertoárba: Hu először elkészítette a világ jelenlegi legjobbnak tartott kosarasa, LeBron James képmását, majd rendkívüli aprólékossággal megalkotta a szupersztár Lebron 15 elnevezésű cipőjét is.

Hu a cipők alapjához a már említett onigiri rizsgolyókat használja, amelyeket vékony, rózsaszín-narancssárga halszeletekkel borít be. A fekete feliratokat és egyéb apró részleteket tengeri moszatból vágja ki, ha pedig ennél is több színre van szüksége – mint például a fenti cipő esetében –, akkor avokádóval egészíti ki a művet.

„Egy picit mindig sajnálom, amikor megeszik, amit csináltam, ugyanakkor nagyon örülök neki, amikor látom, hogy mennyire tetszik az embereknek” – mondta Hu, aki műveit a The Onigiri Art nevű Facebook-oldalon is közzéteszi.

Az biztos, hogy a mi tányérunkon sem tartana sokáig egy pár ilyen kosárcipő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top