Szabadidő

Túl jól végzi a munkáját a kötelességtudó juhászkutya – videó

A Rocky nevű jószág gazdái alaposan meglepődtek, amikor a kutya megérkezett a mezőről a nyájjal.

Az angliai Devonban élő Edwards családban komoly problémát okozott, hogy milyen módon kezeljék Rocky, a border collie fajtájú juhászkutyus túlkapását. Nagyon nem szidhatták meg, hiszen végül is semmi rosszat nem tett, épp ellenkezőleg, egy picit túl nagy lelkesedéssel hajtotta végre a rá bízott feladatot.

„A konyhában tettem-vettem, amikor furcsa hangokat hallottam a nappaliból” – mesélte a The Telegraphnak nyilatkozva Rosalyn Edwards, Rocky gazdája. „De arra nem számítottam, hogy mit fogok látni, amikor odamentem megnézni, hogy mi az.”

Kiderült, hogy amikor Rosalyn férje és fia kimentek a közeli mezőre valamit megnézni, nyitva felejtették a kertkaput. Rockynak pedig több sem kellett, azonnal elindult világot látni. Mivel vérbeli juhászkutyáról van szó, nem csoda, hogy egy kisebb birkanyájat látva azonnal feléledt benne a hivatástudat. Elvégre az mégsem járja, hogy a bégető jószágok csak úgy kóricáljanak, amerre kedvük tartja.

Rocky tehát cselekedett, és fáradságot nem kímélve egytől egyig beterelte a kilenc birkát gazdái otthonába, azon belül is a nappali közepére. Rosalyn sem tudott igazán haragudni a négylábúra, elvégre ő csak azt tette, amit fajtársaitól általában elvárnak.

„Látszott Rockyn, hogy nagyon büszke magára” – tette hozzá Rosalyn. „Azért azt hiszem, egy picit át kell gondolnunk, hogy eddig hogyan neveltük.”

Egy biztos, az ember valószínűleg nehezen felejti el, amikor kilenc birkát talál a nappalijában. Ennek ellenére Rocky nem érdemel mást, csak hatalmas dicséretet – meg egy kis okítást, hogy a birkáknak nem biztos, hogy a kanapé és a könyvespolc között a helyük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top