Szabadidő

A hideg ki fog rázni ettől a játékmackótól

Nem árt résen lenni, ha első ránézésre cukinak tűnő játékmackót szeretnénk vásárolni az interneten keresztül. Több felhasználót is alaposan meglepett, amikor végre megérkezett a várva várt csomag.

A közel kétméteres Joyfay Giant Teddy Bear nevű terméket az Amazonról rendelheti meg az, aki szeretne elveszni egy gigantikus plüssállat meleg ölelésében. Az akciósan 110 dollárba, vagyis közel 30 ezer forintba kerülő mackó első ránézésre egy „normál” játék medve kedves mosollyal és csinos kockás kendővel a nyakában. Így néz ki:

Első ránézésre egy hétköznapi plüssmackóval van dolgunk (Fotó: Amazon)

Cuki, nem? Hát… nem egészen. 

A megtévesztően beállított fotó miatt ugyanis nem lehet látni, hogy a mackó testfelépítése inkább emlékeztet kaszáspókra, mint medvére, szerencsétlennek ugyanis irreálisan hosszúak a lábai. Ez azt jelenti, hogy a majdnem kétméteres játékból közel másfél métert (1,3 méter) a lábai tesznek ki. 

A közösségi média felhasználói, akik megrendelték a Joyfay mackót, persze nem késlekedtek megosztani a világgal döbbenetüket, amikor kézhez kapták a rettentő pókmedvét. 

„Valentin-napra kaptam ezt az izét, és hát jobban örültem volna egy kisebb, olcsóbb, de arányosabb macinak” – írta egyikük a Facebookon. „Mármint, nézzétek meg, ezt nem nevezném aranyosnak vagy cukinak!”

Két jó hírünk is van azoknak, akik esetleg attól kezdtek el félni, hogy hasonló szörnyetegbe szaladnak bele: a Joyfay mackót nem szállítja Magyarországra az Amazon, emellett amúgy is már csak két darab van belőle raktáron. 

A BuzzFeed újságírói azért a biztonság kedvéért megkeresték a gyártót, hogy megkérdezzék, mi szükség volt erre. Mint kiderült, a cégnél nem biztos, hogy nagyon figyelnek a részletekre, ugyanis azt válaszolták a megkeresésre, hogy a mackónak mostantól rövidebbek lesznek a lábai, hogy ne legyen ennyire ijesztő. Vagyis ezek szerint eddig senkinek sem tűnt fel, hogy a pihe-puha játékmedve valójában egy szörnyszülött.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top