Szabadidő

A Mad Men alkotóját is szexuális zaklatással vádolják

Matthew Weiner megkérte az asszisztensét, hogy vetkőzzön le előtte.

Kater Gordon éveken át dolgozott együtt Matthew Weinerrel, a Mad Men – Reklámőrültek című sorozat ötletgazdájával. Személyi asszisztensből fokozatosan egyre feljebb jutott, végül bekerült a sorozat állandó írócsapatában, és Emmy-díjat is nyert.

Kater Gordon és Matthew Weiner a Mad Menért kapott Emmy-díjjal, 2009-ben (fotó: Kevin Winter/Getty Images/AFP)

Kater Gordon és Matthew Weiner a Mad Menért kapott Emmy-díjjal, 2009-ben (fotó: Kevin Winter/Getty Images/AFP)

Nem sokkal később Weiner kirúgta őt. Gordon most arról beszélt egy interjúban, hogy egy alkalommal, mikor már a sorozat írójaként dolgozott, Weiner egy este azt mondta neki, a nő most már tartozik neki annyival, hogy levetkőzik előtte. Gordon lefagyott, és úgy döntött, elengedi a füle mellett a megjegyzést, mert ha egyenesen nemet mond, azonnal kirúgják.

Az esetnek nem lett folytatása, de később Weiner valóban kirúgta őt. Gordon az elmúlt években több barátjának is elmesélte a történetet, a sajtónak viszont csak most, a sorra kipattanó szexuális zaklatási ügyek miatt tálalt ki. Egyébként a Mad Men óta nem dolgozott a tévében, most egy szexuális zaklatások áldozatait segítő alapítványt vezet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top