Szabadidő

Tom Hanksnél nincs és nem is lesz hősiesebb újságíró

Nyilvánvalóan az újságírás magasiskolája lesz az, amit Tom Hanks és Meryl Streep bemutat a The Postban. Steven Spielberg filmje az újságírós filmek Transformersének ígérkezik.

Az újságírók érthető okokból szokták szeretni az újságírós filmeket. A The Postot pedig már csak azért is megnézzük, mert Steven Spielberg rendezte, Tom Hanks és Meryl Streep a főszereplők, a mellékszereplők között pedig ott van Bradley Whitford és Michael Stuhlbarg, két óriási kedvencünk, két komoly, okos, kicsit pökhendi, mégis vicces értelmiségi fickó.

Tom Hanks feltűri az ingujját

Tom Hanks feltűri az ingujját (forrás: YouTube)

De azért egy kicsit sok már a patetikus újságírós filmekből, amelyekben az oknyomozók feltűrik az ingujjukat, írógéphez ülnek, és akkorát írnak, hogy leszakad a ház. Persze el akarják hallgattatni őket, de az igazságot nem lehet elhallgattatni, és a végén ezért inkább elnöki kitüntetést kapnak, miközben vonósok húzzák.

Lent látható a film előzetese, itt pedig néhány olyan újságírós filmről írtunk, amely kicsit máshogy szól az újságírásról, mint – vélhetően – a The Post.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top