Szabadidő

Az Operett igazgatója állítja, semmit nem tudott Kerényi zaklatási ügyeiről

Lőrinczy Görgy hozzáteszi, ő sem feltétlenül hinné el, ha valaki azt mondaná, amit most ő.

Lőrinczy György, a Budapesti Operettszínház igazgatója is megszólalt a színház  művészeti vezetője, Kerényi Miklós Gábor szexuális zaklatási ügyeivel kapcsolatban. Ahogy mi is megírtuk, az utóbbi napokban előbb név nélkül, majd névvel együtt kezdtek el többen is arról beszélni, hogy Kerényi nemcsak verbális, hanem fizikai megalázással, vetkőztetéssel, “elfenekeléssel” és hasonlókkal zaklatta táncosait, színészeit. A rendező nyugdíjazását kérte, az Operettszínház viszont azonnali hatállyal menesztette őt.

Lőrinczy azt állítja a Fidelio interjújában, hogy nem tudott Kerényi zaklatási ügyeiről. Az interjú készítője megjegyzi, hogy ezekről az ügyekről évek óta lehetett hallani a szakmában (Czapáry Veronika író például 11 áldozatról tud), Lőrinczy viszont azt mondta, ezeknek a híreszteléseknek eddig nem adott hitelt, konkrétumot pedig azon kívül nem tudott, hogy Kerényi szokott ordítozni a színészekkel rendezés közben, más rendezőkhöz hasonlóan.

Ugyanakkor Lőrinczy hozzáteszi, tényleg nehezen hihető, hogy ő nem tudott ezekről az ügyekről. Most viszont, mint mondja, megtették a szükséges lépéseket, és csatlakoznak a Független Előadóművészi Szövetség nyílt fórumához, amelyen a hasonló zaklatási ügyek kezeléséről indulna párbeszéd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top