Szabadidő

3,8 milliárdért újították fel a Komjádit, csak a beléptetést nem sikerült megoldani

A frissen felújított Császár-Komjádi Béla uszodának új a beléptetőrendszere, csak éppen olyan megoldást találtak, amely a csoportosan belépő sportolókkal szúr ki.

A Komjádi új beléptetőrendszere a számos más uszodában már bevezetett megoldásra épül: a látogató belépéskor egy karórára hasonlító elektromos kulcsot kap, azzal tudja nyitni és zárni a szekrényeket. A baj csak az, ahogy a 24.hu észrevette, hogy a Komjádit rengeteg sportoló használja, akik csapatban, az egyesületi edzés keretében lépnek be. 

Ők nem fizetnek egyesével a pénztárnál, ezért kulcsot sem kapnak. Így viszont nem tudják kinyitni a szekrényeket, a lelátón öltöznek át. Kifelé pedig nem engedi ki őket az elektromos kapu, a biztonsági őr egyesével nyitja nekik a kijáratot. Két hónapja ilyen körülmények között edz Kapás Boglárka vagy Gyurta Dániel is.

Vízilabdameccs a felújított Komjádiban (MTI Fotó: Czagány Balázs)

Vízilabdameccs a felújított Komjádiban (MTI Fotó: Czagány Balázs)

A probléma visszaélésekre is lehetőséget ad, mivel most az uszoda munkatársa bemondásra, kockás füzetbe írja fel, hányan jöttek edzésre, melyik egyesülettől. Ha valaki kisebb számot mond be, kisebb jegyárat, bérleti díjat kell majd fizetnie az elszámolásnál. A 24.hu megkérdezte a beléptetőrendszer fejlesztőjét és az illetékes állami hivatalokat is arról, hogy tudnak-e a problémáról, de senkitől nem kapott választ.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top