Szabadidő

Segélykérő cetliket rejtettek a Zara ruhái

Kézzel írott, segítségkérő cetliket találtak a Zara ruhái zsebében a cég egyik isztambuli üzletében. Az üzeneteket a divatcég egyik helyi beszállítójának munkatársai írták.

Nem pótgombot, hanem különböző, kézzel írott segélykérő cetliket találtak a Zara vásárlói a cég egyik isztambuli üzletében. Az üzenetekben az áruházlánc török beszállítójának dolgozói arra kérik a vásárlókat, hogy fizessék ki elmaradt bérüket.

„Ezt a darabot, amit most meg fog venni, én készítettem, de nem fizettek ki érte” – áll az egyik cetlin azok közül, amelyeket a ruhákba, illetve azok zsebeibe rejtettek. A feltételezések szerint az üzeneteket nem a gyárban, hanem már az üzletben dughatták el a ruhákban a dolgozók.

A cetliket a török Bravo Tekstil nevű cég munkásai írták, akik a Zara mellett a Mango és a Next láncnak is bedolgoztak, viszont a cég hirtelen bezárt, és többhavi bérrel adós még dolgozóinak.

A Zara anyacége, a spanyol Inditex szerint ők minden szerződésben foglalt kötelezettségüket teljesítették a Bravo Tekstillel szemben, ám – részben a Mangóval és a Nexttel közösen – mégis létrehoznak egy alapot, amelyből a tulajdonos hirtelen eltűnése miatt bajba került török cég dolgozóit segíthetik majd – írja az Independent.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top