Szabadidő

Megvalósult a Micimackó egyik leghíresebb jelenete

A csacsi öreg medve szerepét egy kissé torkos mosómedve vállalta magára.

A Micimackó egyik jellegzetes jelenete, amikor a világhírű mackó beszorul Nyuszi odújának ajtajába, hogy aztán a többiek összefogásával szabaduljon ki megint.

Micimackó szerepében a mosómedve

Bizonyára ez a jelenet ihlette azt a chicagói illetőségű mosómedvét, amely egy jól sikerült csütörtöki lakmározást követően egy utcai csatornalefolyón keresztül próbált további ízletes falatokhoz jutni.
Igen ám, de a derékban kissé megerősödött jószág nem számolt a merev fémrács jelentette akadállyal, és addig ügyeskedett, amíg szépen bele nem szorult. Micimackóval ellentétben ő azonban nem tudta segítségül hívni Róbert Gidát vagy épp Fülest, így a sors jóindulatára volt utalva.

A mosómedve a lefolyó fogságában – arról nincs információ, hogy a képen látható kenyérdaraboknak közük van-e a beszoruláshoz (Fotó: City of Zion Police Department)

A sors jóindulata K. Vaughn rendőrtiszt személyében érkezett a küszködő rágcsálóhoz, miután a környékbeliek értesítették a hatóságokat – feltehetően a mosómedve eddigre már kellő hangerővel méltatlankodott a csatornalefolyók akadálymentesítésének elmaradása miatt.

A mosómedve forogni még csak-csak tudott, de kiszabadulni már nem (Fotó: City of Zion Police Department)

Amikor Vaughn a helyszínre ért, az állat éppen a hátán fekve küszködött, de sehogy sem tudott kiszabadulni. A rendőr és társa azonban nem tudták, hogyan fogjanak hozzá az érthetően feldúlt rágcsáló mentéséhez, ezért a helyi közterület-felügyelőknek szóltak inkább, akik már megfelelő célszerszámokkal felszerelkezve érkeztek a helyszínre. Rövid idővel ezután pedig a torkos jószág újra visszanyerte szabadságát.

„Kollégáink sikeresen kiszabadították az állatot, amelynek az ijedtségen kívül nem esett bántódása” – írta a helyi rendőrség a Facebookon. Ezúton gratulálunk a minőségi munkához, és reméljük, a mosómedve legközelebb alaposabban átgondolja, hol próbál meg átfurakodni, vagy legalább komolyabb diétába fog egy hasonló kísérlet előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top