Szabadidő

Végzetes hibát produkálhat az iPhone X kijelzője

Nem célszerű ugyanazt a nagy kontrasztú képet huzamosabb ideig megjeleníteni az eddigi legdrágább iPhone készüléken, mert a minta beéghet a telefon kijelzőjébe.

Bizonyára számos előnye van az Apple legújabb okostelefonjának, a még csak pár napja kapható iPhone X-nek, de egy hátrányáról már most cikkezni kezdtek a lapok. A nem túl előnyös tulajdonság az amúgy fantasztikusan szép Super Retina kijelzőben rejlő OLED (organic light-emitting diode) technológia egyik velejárója. Ha egy kontrasztos kép, mondjuk egy sudoku négyzethálója, túl sokáig látszik a képernyőn, akkor az egyszerűen beleég a kijelzőbe, és mindig látható lesz.

Mindenesetre az esést jobban bírja, mint elődje

A hibára először a Google új csúcsmodellje kapcsán figyelt fel a sajtó, majd a felhasználók: a Google Pixel 2 XL kijelzője hasonló technológiával működik, mint az iPhone X képernyője. Az Apple egy többoldalas bejegyzéssel ment a pletykák elé, és bár rengeteget dicséri saját fejlesztését, egy helyen mégis elismeri, hogy

sokáig tartó használat során az OLED-kijelzőkön enyhe változások lehetnek a megjelenítésben.

A cég szerint ez teljesen normális jelenség, ami akkor fordulhat elő, ha folyamatosan ugyanazt a nagy kontrasztú képet jeleníti meg huzamosabb ideig a telefon – írja az Index.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top