Szabadidő

Időjárás: meghazudtolja a novembert a hónap első hétvégéje

November első hétvégéjén akár 17 fok körüli maximumokat is mérhetünk, csak néhol várható csapadék, míg talaj menti fagy éjszakánként bárhol előfordulhat.

Pénteken észak felől gyorsan csökken a felhőzet, a déli órákra mindenhol, legkésőbb keleten és a déli megyékben is kisüt a nap. A vastag felhőzet elvonulását követően gomolyfelhők képződnek, de emellett sok napsütésre számíthatunk a délután során. Estétől többfelé párássá válik a levegő, ködfoltok is képződhetnek. Délelőtt elszórt jelleggel, majd délután a gomolyfelhőkből már csak néhol alakulhat ki gyenge eső, illetve zápor. Az északias szelet nagy területen kísérhetik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 9 fok között alakul, de az északi határ közelében és az Alpokalján néhol 1, 3 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható.

Szombati maximumok – forrás: Kiderül.hu

Szombaton éjszaka sokfelé képződik köd és stratus felhőzet, de szerencsére ezek napközben fokozatosan feloszlanak, és változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható. Az Északi-középhegység területén megmaradhat tartósabban is a rétegfelhőzet. Csapadék nem lesz, de ködös helyeken szitálás nem kizárt. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, majd a délire forduló szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

A Kiderül.hu előrejelzése szerint vasárnapra szakadozott – főként magas szintű – felhőzet mellett többórás napsütést ígér. Az éjszaka képződő ködfoltok napközben fokozatosan feloszlanak, kitisztul az idő. Csapadék általában nem lesz, de az északi határvidéken néhol gyenge eső esetleg lehet. A déli szél megélénkül, északnyugaton meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11 és 17 fok között alakul, de az Északi-középhegységben ennél egy-két fokkal hűvösebb, a nyugati határvidéken kissé melegebb is lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top