Szabadidő

Itt van néhány halloweeni film, amitől nem kell megijedni

Ha halloween, akkor horror? Hát nem! Nagyon nem!

Mindenszentek előestéje, vagyis a halloween hagyományosan horrorközeli ünnep: van ugye a Halloween című filmsorozat, annak nyomában pedig az összes halloweeni horror, a beöltözés, az akciós Sikoly-maszkban rövidező szobatársunk a kollégiumban, és a többi nyomorúságos rémipari gagyi.

Ebből elég.

Ajánlunk néhány filmet, aminek nincs köze a rémisztgetéshez, egyet, aminek kicsit van, de nevetni azért többet lehet rajta, és még egyet, ami nem horror, de sokkal nagyobb para, mint a halloweeni generálhorrorok.

Bajos csajok

Ha bármi kétségünk lenne még, a Bajos csajok eligazít: a halloweeni buli lényege nem a rémisztgetés, hanem inkább az, hogy mindenféle hülye jelmezt aggassunk magunkra, elég sokan öltöznek például Playboy-nyuszinak. A hősnőt pedig kioktatják, hogy nem kellett volna zombi menyasszonynak öltözni. A filmet természetesen mindenki látta, az Apád-anyád idejöjjön! mellett a Lindsay Lohan-életmű másik csúcsáról beszélünk.

Egyenesen át

Ez kicsit rémisztő, de inkább vicces, mert a rendező, Joel Schumacher barokkosan feldíszítette a képi világot, dől a pára a metróból, narancssárgán süt a Nap, és gótikus sötétkék holdfény vetül Oliver Platt kövérkés arcára. Meglepő, hogy Julia Roberts karaktere pont halloweenkor nézne át a másvilágra? Kicsit sem! Most készült remake, amit semmi értelme megnézni, inkább a szintén kicsit röhejes eredetit vegyük elő.

Karate kölyök

Már el is felejtettük, hogy a főhős lurkó a halloweeni bulin menekül el erőszakos osztálytársai elől, Mr. Miyagi pedig megmenti.

Tökéletes világ

Clint Eastwood legszebb rendezése, tényleg mindenki kifogástalan benne: Kevin Costner, a gyerek, maga Clint, Laura Dern, a gennyláda Bradley Whitford… és persze zokogunk a végén. Visszatérő poén, hogy szektás anyja nem hagyta soha a kisfiút cukorkát kérni halloweenkor, ezt pótolhatja a gyerek, miután Kevin Costner karaktere elrabolja őt. Naná, hogy kap csokit, ha az adakozót egy szökött fegyenc pisztollyal fenyegeti.

Donnie Darko

Ezt hagytuk a végére, mert nem horror, de lehetne az is. A halloweeni bulin tetőzik az időhurkos tinidráma, nagyon csúnya dolgok történnek, ami nem is csoda: lejár a nyúl által kiszabott idő. Donnie-nak viszont hatalmában áll megállítani az apokalipszist.

 (Címlapi kép: Bajos csajok, forrás: UIP-Duna Film)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top