Szabadidő

Megtalálták Bernd Storck utódját

A belga Georges Leekens lesz a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – írta meg hétfőn honlapján a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ).

Nincs több álmatlan éjszaka, megtalálták a megfelelő embert a magyar labdarúgó-válogatott élére. Az MLSZ választása a belga Georges Leekensre esett.

A 68 éves Georges Leekens egy sor klubcsapatnál dolgozott vezetőedzőként a belga Anderlechttől kezdve a török Trabzonsporon át a holland Rodáig. A Cercle Bruges-zsel Belga Kupát, az FC Bruges-zsel bajnokságot nyert. A Mouscron együttesénél volt tréner, amikor először felkérték belga kapitánynak (1997–99).

Az 1998-as focivébén mindhárom csoportmeccsen döntetlent ért el csapatával, Hollandiát, Dél-Koreát és Mexikót sem sikerült megverni, de kis sem kapott a Vörös Ördögökkel. Második kapitányi időszaka (2010–12) előtt a szintén belga Kortrijk csapatánál edzősködött. A válogatott nem jutott ki a 2012-es Eb-re. Ezután még kétszer dolgozott szövetségi kapitányként. 2014–15-ben Tunéziában, 2016–17-ben Algériában. Utóbbit kijuttatta az Afrika-kupára, az ottani kontinensviadalra – írja az új magyar szövetségi kapitányról a Magyar Nemzet.

Bernd Storck október 17-én távozott a sportigazgatói és a kapitányi székből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top