Szabadidő

Már 80 éve is taroltak a cicás videók

Az interneten minden van, a minden nagy részét azonban a macskás gifek és videók teszik ki. Persze, ma már könnyű dolgunk van, hiszen ma már egy tisztességes fogkefét sem adnak el kamera nélkül. De a vicces videókért már a XX. század első felében is rajongtak, pláne, ha még macska is szerepelt a képsorokon.

Az Old Minneapolis nevű Facebook-oldal a retró szerelmeseinek kincsesbányája, ahol egymást érik a jobbnál jobb fekete-fehér fotók és videók, amelyek a Chicagótól észak-nyugatra található nagyvárosban készültek.

Itt jelent meg pont egy hete az alábbi videó, amely egy 1936-os híradóból származik. A képsorok főszereplője egy Mascot Mickey névre hallgató cica, amely a tízes számú minneapolisi tűzoltóállomás kabalájaként tevékenykedett.

Mint a bejátszásból kiderül, Mickey imádta nézni a dominózó tűzoltókat, azonban akkor sem volt rest, ha bevetésre kellett indulni. Ez talán az egész videó legerősebb része, amikor a macska – mintha csak a világ legtermészetesebb dolga lenne – lecsúszik a tűzoltók mellett az egyik póznánk. Bár feltehetően trükkfelvételről van szó, a kor híradósai igazán kitettek magukért, XXI. századi gifre kívánkozik a mozdulatsor.

A záró képsorokon még az is látható, hogy Mickey nem holmi közlegény, ugyanis a tűzoltóparancsnok autójában siet az oltás helyszínére.

Az Old Minneapolis Facebook-oldal szerkesztői azt is leírták, hogy a Mickey támaszpontjául szolgáló tűzoltóállomás 1936 és 2001 között működött.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top