Szabadidő

Az év mémjéből lettek a legjobb halloweenjelmezek

Aki idén használta az internetet, valószínűleg találkozott már az alábbi fotóval vagy annak valamelyik variánsával. Szerencsére a halloweenbulira készülők is felismerték a mémben rejlő potenciált, és csodálatos megoldásokkal álltak elő. Mutatjuk a legjobbakat.

A distracted boyfriend elnevezésű mém az iStock képügynökség egyik fotójából sarjadt ki 2017-ben. A képen egy kézen fogva sétáló pár látható, ám a pár férfi tagja elismerő tekintettel fordul egy mellettük elhaladó, piros ruhás nő után, miközben barátnője érthetően dühösen néz rá.

A kép eredetije úgynevezett stockfotónak készült, de sokkal nagyobb karriert futott be (Fotó: Tumblr)

A képből számtalan változat készült, a piros ruhás nő „szerepében” jellemzően valamilyen újdonság szerepel, de egészen hétköznapi helyzeteket is tökéletesen le lehet fedni a képre aggatott feliratokkal vagy egyéb kiegészítésekkel. A macskagazdik például bizonyára elég jól ismerik azt a jelenséget, amikor kedvencük rá sem néz a méregdrága cicajátékra, ellenben naphosszat annak kartondobozával hajlandó csak múlatni az időt. Ez az alapfelállás így néz ki a mém nyelvére lefordítva.

Csak a kartondoboz, csak az kell neki… (Fotó: Tumblr)

Most, hogy elhelyeztük a mémet az internet kulturális terében, jöhetnek az idei év halloweenjára időzített jelmezváltozatok, amelyek közül mindjárt ez az első, háromszereplős megoldás az egyik legjobb.

De készült egyszemélyes változat is, a képen szereplő nő a vörös ruhás „csábítónak” öltözött be, parádés ötlettel.

Alighanem Bruce Willis is megirigyelné, pedig az ő halloweenjelmeze is igen jól sikerült darab lett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top