Szabadidő

Ez a hordozható széf a nyaralók álma

Nyaralni, utazni remek dolog, de kivel ne fordult még volna elő, hogy inkább lemondott egy kellemes tengeri fürdőzésről, mert nem tudta hol hagyni az értékeit. Itt a megoldás!

A FlexSafe nevű megoldásra az Indiegogo és a Kickstarter közösségi adománygyűjtő oldalakon szedték össze a kezdeti támogatást. Valójában egy erős, tartós anyagból készült táskáról van szó, amely vízálló, de a pengéket is bírja, vagyis nem lehet egyetlen mozdulattal felhasítani.

A táska fedelét egy rögzített tárgyon, például egy csövön vagy korláton átvetve le lehet zárni egy számkombináció segítségével. Ha valaki elkezdené feszegetni, idegtépő hangú riasztó szólal meg, ami elűzi az esetleges tolvajokat értékeink közeléből.

Elég felkattintani és már csak mi tudjuk leszedni (Fotó: FlexSafe)

A FlexSafe feltalálói ráadásul már a legmodernebb felhasználókra is gondoltak: a táska borításában helyet kapott egy olyan speciális réteg, amely leárnyékolja az úgynevezett RFID-technológiában használt rádióhullámokat, amelyeket például akkor alkalmazunk, amikor fizetünk az „érintős” bankkártyánkkal. Vagyis, attól sem kell tartanunk, hogy a high-tech tolvajok a táskán keresztül csapolják meg a bankszámlánkat.

Emellett a FlexSafe egy külön akkumulátort is rejt, amellyel szükség esetén feltölthetjük a telefonunkat, vagy egyéb kütyünket. Ennek nincs köze a biztonsághoz, mindenesetre rendkívül praktikus. Az akkut ráadásul napenergia segítségével tölthetjük újra.

A FlexSafe körülbelül 40 dollárba, vagyis valamivel több mint tízezer forintba kerül, ennyit simán megér, hogy nem kell senkit kijelölni, aki vigyáz a cuccokra a strandon vagy a szabadban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top