Szabadidő

Nem kellett a nagyszabású chippendale show a Zsolnay-negyednek

Először rábólintott az előadásra, majd visszakozott a Zsolnay Kulturális Negyed fenntartója, amikor nyilvánvalóvá vált számára, hogy a Hot Men Dance nevű magyar táncos formáció valójában egy chippendale show-t adna elő az egyik koncertteremben.

A Hot Men Dance nevű csapat – videói alapján – hasonlóan látványos show-műsorokat csinál, mint amilyeneket a Soderbergh-féle, remek Magic Mike-filmekben láthattunk. Alapvetően chippendale show-król van szó, arcpirító koreográfiákkal, kockás hasakkal, előadásaik leginkább a férfinemhez vonzódó személyeknek szólnak. Ugyanakkor ezekben az előadásokban komoly tánctudással rendelkező férfiak lépnek fel (még az RTL Klub tehetségkutatójában is láthatta őket a közönség), produkcióik nem egyszerűen kéjelgő vetkőzések.

Ez utóbbi faktort emelte ki a Hot Men Dance is, amikor a Zsolnay Örökségkezelő Nkft.-t, a Zsolnay Kulturális Negyed fenntartóját leendő előadásukról informálta: „ Az említett rendezvény szervezői írásban azt a tájékoztatást adták számunkra, hogy rendezvényük modern táncelőadás lesz, új produkció, amelyben a show-tánc és modern táncok ötvözete a szórakoztató táncművészettel keveredik” – idézte az örökségkezelő a Zoom.hu-nak. Ebből nyilván nem jön le, hogy valójában egy erotikus műsorról van szó (bár a csapat neve így is gyanús lehetett volna), és a fenntartó megkötötte a Hot Men Dance-szel a terembérleti szerződést az E78 koncertteremre. Az eseményt épp aznapra hirdették meg a lap szerint, amikorra a Cirókáék, avagy kecskeméti mesehősök hétköznapjai gyerekelőadást is.

Csak a terembérleti szerződés megkötése után értesült a részletekről a Zsolnay, miszerint a táncos előadásban a férfiak bizony vetkőzni fognak, műsoruk korhatáros, és kizárólag nőknek szól. Amint nyilvánvaló lett, hogy erotikus előadásról van szó, a fenntartó a terembérleti szerződést felmondta, vagyis mégsem lesz chippendale a Zsolnay-negyedben. 

Címlap: Outnow.ch/Magic Mike

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top