Szabadidő

Gigaszarvast lőttek Tolnában

Kiemelkedő agancsú vad került terítékre Bonyhádnál. Egy cseh vadász ejtette el a szarvasbikát, a vadászatra 10 éves kislánya is elkísérte.

A bonyhádi Völgységi Nimród Vadásztársaság Rákóczi területrészén ismét egy tankönyvbe illő szarvasbika került puskavégre – számolt be a teol.hu. A gímbikát Nagy Lajos, a társaság hivatásos vadásza már 10 napja figyelte reggeltől estig. A cseh állampolgárságú elejtőt, Radut már hatodik alkalommal kísérték a bikára, amikor sikerült leterítenie.

A 35 éves szakmai tapasztalattal rendelkező Nagy Lajos elkezdett »beszélgetni« a bikával, amely 20 perc után kilépett az erdőből, és ismét elfoglalta bőgőhelyét a nádasban, mert azt hitte vadászunkról, hogy konkurencia. Addigra a kísérő vadász már meggyőződött arról, hogy az általa figyelt bikával van dolguk, kiadta a tűzparancsot. Radu egy pontosan célzott lövéssel, 138 méter távolságról »blatton« lőtte a bikát, melyből egy 30 méteres halálvágta után elszállt a lélek

– olvasható a részletes beszámolóban.

A gímbikatrófea 10,68 kilogrammot nyomott, melyet a bizottság tízévesre bírált, minősítése ezüstérem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top