Szabadidő

Élőben játszhatsz ezzel a macskával az interneten keresztül

Egy orosz YouTube-sztár igazi különlegességgel lepte meg a cicáját és az internetezőket egyaránt: a jószággal bárki játszhat a böngészőjén keresztül.

Alex Ulitin egy kisméretű Arduino számítógépet drótozott csodaszép vörös-cirmos macskája kuckójába. A dolog úgy működik, hogy a nézők a YouTube-oldalán, a videós ablak mellett látható csevegőszobában adhatnak ki különféle utasításokat.

Ulitin mindenre gondolt: két etető látható az internetre kötött kamera képén. A bal oldalit a cica maga tudja működésbe hozni egy pedál megnyomásával. A jobb oldali – piros – etetőből viszont maguk az internetezők adagolhatják a macskakaját, igaz, erre csak akkor van lehetőség, ha jelképes adománnyal támogatják a fiatalember YouTube-csatornáját. Ulitin azonban már így is kiírta a videomegosztó oldalra, hogy az adományok összegét várhatóan meg fogja emelni, vélhetően azért, hogy megkímélje macskáját az elhízástól.

Ingyenesen igénybe lehet venni viszont a cicajátékot, kipróbáltuk, a dolog valóban működik. A YouTube-on a videó melletti csevegőablakba a /play parancsot kell beírni, majd utána egy vagy több L vagy R betűt, attól függően, hogy balra vagy jobbra szeretnénk mozdítani a madzagból és plüssállatból álló cicajátékot. Tehát a két bal, egy jobb majd még egy bal mozdulathoz a /play llrl parancsot kell begépelni. A videó pár másodperces késleltetéssel látható, ezért érdemes türelemmel várni. Igaz, a macskát egyelőre nem láttuk, talán alszik, vagy a lakás egy másik helyiségében található éppen.

A cicajáték mellett egy színváltós LED-et is lehet vezérelni az interneten keresztül, ehhez a színek angol nevét kell a / karakter mögé beírni (/red, /green stb.), emellett a /light paranccsal a világítást is lehet állítgatni. Alex Ulitin azért azt is megjegyzi, semmi garancia nincs rá, hogy a macska megjelenik a videón, emellett naponta 4-5 alkalommal kap rendesen enni is, így elképzelhető, hogy hidegen hagyja az a pár jutalomfalat, amit az adományért cserébe kap.

Egyetlen dolgot hiányolunk csak: a fiatalember sehol nem írja le, hogy hívják a cicát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top