Szabadidő

Időjárás: vasárnap leszakad az ég

Vasárnap délutánig élvezhetjük az idei év utolsó nyárias napjait, aztán tényleg beköszönt az ősz.

Pénteken az ország túlnyomó részén nyárias, napos időjárás volt jellemző, csak az ország északnyugati csücskében, illetve a Tisza völgyében, Tokaj tágabb környezetében volt tartós a köd, késő estére 7 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Pénteki maximumok – forrás: kiderül.hu

Szombat délelőtt köd és a rétegfelhőzet fokozatosan megszűnik, ezzel párhuzamosan észak felől megnövekszik a felhőzet. Általában csak rövidebb időre bukkanhat elő a nap, de délnyugaton kevesebb lesz a felhő, ott várható a legtöbb napsütés. Számottevő csapadék délutánig sehol sem lesz, de délután, este az északi, északkeleti megyékben elszórtan kisebb eső, zápor előfordulhat. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között várható.

Vasárnap már megmutatja magát újra az igazi ősz, és véget ér a vénasszonyok nyara. Az erősen felhős ég mellett elsősorban a délkeleti, keleti megyékben számíthatunk még néhány órás napsütésre. Ugyanakkor nyugat felől megvastagszik a felhőzet – írja előrejelzésében a Kiderül.hu.

Kora délután délnyugaton elered az eső, majd az intenzív csapadékzóna kelet felé terjed tovább, késő este már a Tiszántúlon is várható csapadék. Délnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt. A Dunától keletre mérsékelt marad a légmozgás, a Dunántúlon viszont északira fordul, és megerősödik a szél, néhol viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top