Szabadidő

Lemondott Bernd Storck

A magyar fociválogatott edzője szakmai igazgatóként sem folytatja a munkát.

Kedd délután ülésezett a Magyar Labdarúgó-szövetség. Eldőlt, közös megegyezéssel távozik a magyar futballválogatottól Bernd Storck szövetségi kapitány.

Bernd Storck (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Bernd Storck (MTI Fotó: Illyés Tibor)

A testület úgy döntött, hogy egyhangúlag elfogadja Bernd Storck közös megegyezéssel történő távozását. Megszűnik a megbízatása. Az MLSZ elnöke felkérte Csányi Sándor elnököt, hogy soron kívül kezdje meg a tárgyalást az új szövetségi kapitányról. A válogatottnak két mérkőzése van még idén, az idő rövidsége miatt elképzelhető, hogy erre a két mérkőzésre megbízott szövetségi edző készíti fel a csapatot. Az MLSZ vezetése megköszöni Bernd Storcknak az eredményes munkáját, hiszen az ő vezetésével ért el nemzetközi sikereket a felnőtt válogatott és az utánpótlás-válogatottak is” – mondta a döntés bejelentésekor az MLSZ szóvivője. 

Storck 2015 júniusában vette át a szövetségi kapitányi megbízatást Dárdai Páltól. Vezérletével a magyar válogatott kijutott a 2016-os Európa-bajnokságra, ahol a csoportkörből továbbjutva a nyolcaddöntőben esett ki a csapat. Idén viszont a válogatott már biztosan nagyon gyenge évet zár, kikapott Andorrától, legutóbb pedig Svájctól is. (via Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top