Szabadidő

Eldőlt, téli olimpia sem lesz Magyarországon

Ha az ausztriai Innsbruckban rendeznék a 2026-os téli olimpiát, Magyarországra is jöhetne egy-két versenyszám. De Innsbruck nem is pályázott.

Népszavazást tartottak Innsbruckban és környékén arról, rendezzenek-e 2026-ban téli olimpiát. A nemek nyertek, úgyhogy nem is pályáznak. Így Magyarország is gyorsan kikerült a képből. Korábban Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai bizottság elnöke azt mondta, ha az osztrákok kapják a rendezést, a korcsolyaversenyek akár Magyarországra is kerülhetnének.

Knoch Viktor, Szocsi, téli olimpia (fotó: MTI / Illyés Tibor)

Knoch Viktor Szocsiban, a téli olimpián (fotó: MTI / Illyés Tibor)

Budapesten egyébként a tervek szerint 2021-re épül fel egy új csarnok Nemzeti Korcsolyázó Központ néven. A rendezésről itthon is népszavazás lett volna, de az osztrák döntés után ennek nem lenne semmi értelme. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerette volna, ha a 2026-os játékokat hagyományos helyszínen rendezik a két ázsiai rendezés után. Eddig egyelőre Stockholm, négy svájci kanton Sion központtal, a kanadai Calgary, a kazah Almati és a japán Szapporo mutat érdeklődést a rendezés iránt. (Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top