Szabadidő

Ki kért itt új Tomb Raider-filmet, még egy Mamma Miát és második Suicide Squadot?

Hollywood teljesen belegabalyodott a saját folytatásaiba és remake-jeibe, és már azokhoz a filmekhez is készít újabb részt, ahol nagyítóval kell keresni azokat a rajongókat, akik még remélni mernek valamit. Ezt a tíz piszkosul felesleges folytatást, remake-et és rebootot akkor is megkapjuk a következő három évben, ha már a gondolata is fáj annak, hogy ezek a filmek megszülethetnek.

Halloween

Várható premier: 2018. október 19.
Ha jól számolok, az 1978-as eredeti óta a született gonosz Michael Myers már tíz alkalommal támadt békés, szexelni vágyó babysitterekre, és ebből négyszer Laurie Strode alakítójára, Jamie Lee Curtisre is, akire immár ötödször vadászhat az egyik kedvenc sorozatgyilkosunk jövőre. A film nagyvonalúan úgy tesz, mintha csak az első két rész (az 1978-as és 1981-es) létezett volna, szóval azokhoz készítettek direkt folytatást. De így mi lesz azokkal az elfecsérelt óráinkkal, amit a maradék nyolc résszel töltöttünk? Visszaadja nekünk valaki valaha?

Egyelőre cím nélküli Terminator reboot

Várható premier: 2019-ben
Miután visszavándorolnak a filmjogok James Cameronhoz, ő sem hagyja békében nyugodni a T-800-ast, és újra ránkszabadítja a Skynetet. A Halloween logikáját alapul véve szintén az első két film direkt folytatását készíti el, mintha a többi nem is létezett volna, és ehhez a Terminátorhoz ismét hadrendbe állítja Arnold Schwarzeneggert és Linda Hamiltont. Rendező is van, a Deadpoolból ismert Tim Miller. Már csak egyetlen jó érvet szeretnék hallani arra vonatkozóan, hogy erre most mi szükség…

Négy (!!!) Avatar folytatás

Várható premier: 2020-tól

A sok-sok ígérgetés, évekig elhúzód előkészítés és a végtelenségig elhúzódó forgatókönyvírás után James Cameron elkezdett forgatni nem egy, nem kettő, nem három, hanem rögtön négy Avatar folytatást. A büdzsé nagyjából egymilliárd dollár lesz, ami négy részre osztva is szép összeg, csakhogy ennek nagy részét egyszerre kell majd kiköhögnie magából a 20th Century Foxnak. A 2010-es bevételrekorder filmből még el is nézegettem volna egy második részt, de azzal, hogy egyszerre négyet jelentettek be, már most elvették a kedvem az egésztől. Mondjuk megnézném a Fox vezetőinek arcát, ha a második rész nem lesz sikeres, és még ott van a nyakukon három…

Tomb Raider

Várható premier: 2018. március 16.
Amikor megjelent a hír, hogy Lara Croft karakterét Angelina Jolie után Alicia Vikander játssza majd az új Tomb Raider filmben, egy csomó egysejtű azon akadt ki, hogy miért adták egy kismellű színésznőnek a kalandornő szerepét. Pedig szexista tahóság nélkül is bőven lehet fogást találni a filmen: mi a fenéért készítenek újabb filmet egy sorozatból, aminek már az első két része sem volt több egy gyenge Indiana Jones kópiánál, ráadásul már kismilliószor bebizonyosodott, hogy számítógépes játékokból nem lehet jó filmeket készíteni.

Suicide Squad 2

Várható premier: 2019-ben

Egy jobb világban egy olyan bántóan pocsék film után, mint amilyen a tavalyi Suicide Squad – Öngyilkos osztag volt, egy valamirevaló stúdió szégyenkezve elkullogna, a filmet pedig elsüllyesztené a feledés jótékony homályába. Csakhogy ez itt nem egy jobb világ, hanem egy olyan, ahol a Warner már gőzerővel dolgozik a folytatáson. Nézzük a dolog pozitív oldalát: az első rész annyira hulladék volt, hogy nem lesz nehéz felülmúlni, így a folytatás kivételesen jobb lehet az eredetinél. Örüljünk. Vagy inkább ne.

Mamma Mia! Here We Go Again

Várható premier: 2018. július 19.

Valószínűleg az olvasók közül sokan meg akarnak majd kövezni, amikor meglátják ezt a címet a listán, de egy pillanatra engedjük el az indulatokat, és tegyük fel magunknak a kérdést: van még annyi népszerű, az első filmben nem hallott ABBA sláger, ami ki tud tenni még egy nagyjátékfilmet? Vagy újra ugyanazokat a dalokat kell végighallgatnunk, csak más előadásban? Az sem sejtet sok jót, hogy a szereposztásban az összes szereplő fiatalabbkori verziója is ott található (a fiatal Meryl Streepet Lily James alakítja), de most őszintén: ki akarná nézni Colin Firth, Meryl Streep, Pierce Brosnan és Stellan Skarsgård fiatalabb változatait, amikor az idősebbek sokkal izgalmasabbak?

Ocean’s Eight

Várható premier: 2018. június 8.
Amikor tavaly női főszereplős rebootot forgattak a Szellemirtókból, rengetegen felhördültek ezen. Egyelőre ugyanezt a népharagot nem érezni az Ocean’s Eleven filmek női verziója kapcsán, ami azonban nem remake és nem is reboot, hanem egy teljesen új mozi az Ocean’s trilógia nyomdokain haladva, de női főszereplőkkel, és az Ocean’s férficsapat egy-egy tagjának vendégszereplésével (ebben a filmben például Matt Damon figurája köszön vissza). Nem igazán érezni, hogy miért kellene erre a filmre várnunk, de ha Cate Blanchettet, Anne Hathaway-t, Sandra Bullockot, Rihannát és a többieket lehet nézni két órán át a vásznon, akkor olyan nagy baj talán nem lehet.

Az első kép a filmből: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Rihanna, Mindy Kaling, Awkwafina, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway és Sarah Paulson (Fotó: Profimedia)

Halálos iramban 9

Várható premier: Elcsúsztatták 2020-ra.

Paul Walker meghalt, a Halálos iramban franchise-nak mégsem lett vége. Vin Diesel és Dwayne Johnson iszonyatosan összekapott egymással, a Halálos iramban franchise azonban Johnsonnal vagy Johnson nélkül, de biztosan folytatódik. Kérdem én: meddig lehet még fokozni a hülyeséget? Milyen autós kunszt van még a világon, amit még nem láthattunk ebben a sorozatban? Meddig bővíthető még Dominic Toretto CSALÁDja? Előre sírok.

The Nun

Várható premier: 2018. július 13.
Ha egy Démonok között filmben feltűnik egy rémség, akkor jó eséllyel pár éven belül saját filmet kap. Ez történt Annabelle babával (ő már két filmnél jár), ez lesz a sorsa az úgynevezett „crooked man”-nek és erre a sorsra jutott a második rész Marilyn Mansonra emlékeztető apácadémona is. A vicces az, hogy bárki is legyen a főgonosz, ezek a filmek mind egy kaptafára épülnek: a család beköltözik egy házba, a kölykök kísértetet látnak, a kísértetről kiderül, hogy egy démon, aki meg akar szállni valakit, hívják az ördögűzőket, nagyjelenet sok parával, vége. Sokszor láttuk már, és mostanra a formula piszkosul unalmassá vált.

Űrdongó

Várható premier: 2018. december 21.
Írd és mondd 24 (!) Transformers folytatást fejlesztenek párhuzamosan a Paramountnál, és a folyamatot még az sem akaszthatta meg, hogy az idei évre esedékes Michael Bay műremek bevétele jócskán alulmúlta a várakozásokat. Itt kérem univerzumot építenek, bármit is jelentsen ez egy olyan mozifilmes franchise esetében, ami mostanáig egyetlen nézhető (az első), és négy pocsék filmből áll. Az univerzumépítés első lépcsőfoka a valami rejtélyes okból népszerű, eredetileg bogárhátúból harci robottá alakuló Űrdongó önálló sztorija lesz. Váljék egészségükre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top