Szabadidő

Egy ilyen zuhany minden túrázó álma

A kempingezés-túrázás kiváló időtöltés, ám van az úgy, hogy a vadonban jól jönne egy kis tisztálkodási, vagy épp mosogatási lehetőség. Itt a megoldás!

A Nemo nevű cég fejlesztette ki azt a Helio nevű ügyes kis szerkezetet, amely tulajdonképpen egy speciális tartály, a hozzá tartozó zuhanyfejjel és csővel. A hordozható zuhanyhoz ráadásul nincs szükség elektromosságra, illetve nem is kell felakasztani egy fára, hogy kellő nyomással jöjjön belőle a víz.

A szerkezetet ehelyett a gumimatracok pumpáira emlékeztető pedálos pumpával lehet felfújni, miután feltöltöttük ivóvízzel. Az így kialakuló túlnyomás hét percen keresztül biztosítja a tökéletes vízáramlást, amelyet használhatunk zuhanyzásra, de akár az edényeket is elmoshatjuk vele, vagy a túrázás során összesározódott kutyákat is lecsapathatjuk vele a kirándulás végén.

A Helio mobilzuhany tartályát használat után kisméretűre összepréselve akár a hátizsákba is bedobhatjuk, a speciális tok gondoskodik róla, hogy ne penészedjen be, de a felszerelésünket se áztassa el.

A Helio zuhanyt jelenleg 99,95 dollárért, vagyis közel 26 ezer forintért lehet megrendelni az internetről. Igaz, lehet, hogy az őszi-téli időszakra már nem lesz rá szükség, de a túrázásért kirándulásért rajongó ismerőseinket még így is meglephetjük vele karácsonyra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top