Szabadidő

Puszta kézzel vágta ki a cápát a strandról – videó

Csodájára járnak annak az ausztrál asszonynak, aki egy szál magában zavart el egy cápát abból a tengerparti kis öbölből, ahol gyakran szokott úszni.

A Sydney egyik ingatlancégénél dolgozó Melissa Hatheier különös telefonhívásra ébredt egyik reggel: édesanyja hívta, aki rendszeresen jár szörfözni a közeli Oak Park tengerpartra. Aznap is így tett barátaival, ám a helyszínre érve látták, hogy egy kis méretű cápa úszkál a part mellett kialakított természetes medencében, amelyet egy sziklafal választ el a nyílt víztől. Az úgynevezett Port Jackson fajtájú cápa valószínűleg beúszott a kis öbölbe és utána nem talált ki a sziklafal mögül.

Hatheier ezért a helyszínre sietett, hogy maga is szemrevételezze a váratlan vendéget. Miután rájött, hogy egy viszonylag kicsi cápáról van szó, ráadásul felismerte, hogy az emberre ártalmatlan Port Jackson fajtáról, nem tétovázott.

„Elég ideges volt szegény, látszott, hogy beleütközik a falba, a kövekbe, ezért úgy döntöttem, hogy segítek neki – mesélte Hatheier az ABC tévécsatornának adott interjújában. – Gondoltam, megpróbálom elkapni, ezért fölé úsztam és felemeltem. Olyan volt, mintha csak egy gyereket emelnék fel. Persze egy nagy fehér cápával nem próbáltam volna meg.”

Az esetről videó is készült, amelyen látszik, ahogy Hatheier kiemeli a cápát a vízből, odaviszi a sziklafalhoz, majd átdobja rajta, a nyílt vízre. A felvételt felrakta Facebook-oldalára Hatheier munkahelye is, akik „cápabirkozónak” nevezték az asszonyt, aki azt is elmondta, nem félt tőle, hogy az állat megharapja.

„Amíg az uszonyai mellett fogom, nem tud megharapni, azért a farokúszóját nem próbáltam volna megfogni” – tette hozzá Hatheier, aki maga is aktívan szörfözik, ezért hozzá van szokva a hasonló állatok jelenlétéhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top