Szabadidő

Rekeszizomgörcsöd lesz a csetlő-botló pandáktól

Az állatvilágban rengeteg olyan lényt találni, amelyek elképesztően gyorsak, hatalmasakat ugranak, vadászgépeket megszégyenítő módon repülnek... és ott vannak a pandák is...

A Toronto Zoo hivatalos YouTube-csatornájára néhány napja került fel az alábbi videó, amelyen az látható, hogy a pandák tökéletes duplaszaltókat hajtanak végre, balettművészeket megszégyenítő koreográfiákat mutatnak be, lehullanak mindenhonnan, mint száraz falevél az őszi fákról. 

A ránézésre fiatal pandákból tényleg cintányéros bohócot csinál a felvétel, főleg, hogy szegény párák időnként akár a nagy semmiben is képesek megbotlani, illetve egyik-másik láthatóan még nem igazán bírja el a saját fejét, ezért az egyensúly nevű furcsa jelenséggel még nincsenek túl jó barátságban, ezért időnként elterülnek mint a nagy Alföld.

Mielőtt bárki azzal vádolná a torontóiakat, hogy a szegény bambuszevők felett érzett kárörömöt váltják olcsó lájkokra, fontos megjegyezni, hogy a videó leírásában elárulják, az ügyetlenkedés természetes része a kis pandák fejlődésének. Ezt 2003-ban a kínai Chengduban található pandakutató állomás szakértői figyelték meg egy kifejezetten erre irányuló kutatás keretein belül. Ebből kiderült, hogy az esés-kelés normális és elvárt része a pandák játékának, amelynek fontos szerepe van abban, hogy a kis fekete-fehér szőrgombócokból szaporodásra is képes felnőtt panda cseperedjen. 

Mivel a pandák veszélyeztetett állatok, erre csak azt tudjuk mondani: sok esés-kelést kívánunk a világ összes pandakölykének!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top