Szabadidő

„Vagy engem támogatsz, vagy Trumpot” – Eminem freestyle-ban alázta az elnököt

A Grammy- és Oscar-díjas Eminem a hétfői BET Hip Hop Awards díjátadón lépett fel, a lehetőséget pedig arra használta, hogy pusztító kritikát fogalmazzon meg Donald Trump amerikai elnökkel szemben.

A hétfői BET Hip-Hop Awards alkalmából készült felvételeket kedden tették közzé, ezek között látható az a körülbelül négyperces freestyle rap, amelyben Eminem alaposan beolvas Donald Trumpnak. A zenei aláfestés nélkül, vagyis a capella előadott számban ismét megcsillogtatta freestyle-tehetségét, vagyis azt, hogy kiválóan tud improvizálva játszani a szavakkal. Bár a rímeket magyarul nehéz visszaadni, az alábbi sorokból kitűnik, hogy a zenész tényleg nem szalvétával fogta a mikrofont.

Jobb, ha tisztelgünk Obama előtt, mert aki most ül a Fehér Házban, az egy kamikaze, aki valószínűleg nukleáris világégést fog előidézni. És amíg a dráma zajlik, ő csak csendben lapulni fog, mint sz*r a fűben. Felül a repülőjére, és csak röpköd, amíg a bombázásnak vége.

A rapper később szót ejtett Donald Trump Twitter-mániájáról is. Arra utalt, hogy amikor például az elnök a közösségi oldalon támadja az NFL-játékosait, a fontos dolgokról, mint például az Irma hurrikán által feldúlt Puerto Ricóról vagy a fegyvertartási reformról tereli el a figyelmet.

A tizenötszörös Grammy-díjas Eminem valóságos ultimátummal zárta a freestyle-t, amelyben azoknak üzent, akik a rajongóinak tartják magukat, közben Trumpra szavaztak.

Húzok egy vonalat a homokba, vagy velem, vagy vagy ellenem. Ha pedig nem tudod eldönteni, hogy kit bírsz jobban, és bizonytalan vagy, hogy ki mellé kéne állnod, megteszem helyetted: b***ódj meg!

Az Oscar-díjjal is kitüntetett rapper a klip végén felszólította az USA többi lakóját, hogy álljon a sarkára az elnökkel szemben. Így szólt: „Szeretjük a hadseregünket és szeretjük ezt azt országot, de kib***ottul gyűlöljük Trumpot!”

A videó elképesztő érdeklődést váltott ki, a BET-díjátadó YouTube-csatornájára feltöltött klipet eddig közel négymillióan nézték meg. A Twitteren pedgi számos olyan híresség osztotta meg a videót, akik korábban szintén kritikát fogalmaztak meg Trumppal szemben.

Köztük van Colin Kaepernick korábbi NFL-sztár, aki elsőként tiltakozott letérdeléssel a feketéket érő rendőri erőszak ellen.

De köszönetet mondott Eminemnek LeBron James is, aki az egyre dagadó NFL-botrányban szállt síkra Trump retorikája ellen. Snoop Dogg pedig a rá jellemző közvetlen stílusban süvegelte meg Eminemet az előadásáért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top